Παρασκευή, Μαρτίου 13

10:10 μ.μ.
Την προτροπή τους για πιο αποτελεσματική και ισχυρότερη δράση προωθούν οι Anonymous μέσω του χαρακτηριστικού μηνύματος που διαδίδουν: 

“Now is the Time to evolve or Die”.
Οι διάσημοι “χακτιβιστές” προτρέπουν χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο να αναλάβουν δράση εναντίον οποιασδήποτε μορφής αδικίας στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε εκείνους που συνεχίζουν να δρουν με μοναδικό γνώμονα το ίδιο όφελος<…> 
χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους οποιασδήποτε μορφής συνέπεια.

     Λίγη ''Ανώνυμους-ιστορία''

   Ο όρος Anonymous υιοθετήθηκε από το γνωστό forum 4chan, στο οποίο όποιος χρήστης δεν ήθελε να φανεί με όνομα ή ψευδώνυμο, του εμφανιζόταν η ένδειξη Anonymous. Παρόλο που οι Anonymous δεν συσχετίζονται με μια και μοναδική ιστοσελίδα, υπάρχουν ορισμένα forums τα οποία ενστερνίζονται τις απόψεις τους όπως το 4chan, το Futaba, το wikis, η Encyclopædia Dramatica, αλλά και πολλά ακόμη.
  

     Η διαδικτυακή ομάδα των Anonymous, έχοντας υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, δρα με βασικό κριτήριο το “κοινό καλό” και την απονομή δικαιοσύνης όπου θεωρούν ότι δεν γίνεται επαρκώς. Θα λέγαμε ότι λειτουργούν σαν ένας σύγχρονος “Ρομπέν των Δασών”.
     Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητα των Anonymous και πραγματοποιούν επιθέσεις κρυμμένοι πίσω από το προσωπείο της ανωνυμίας, δρώντας όμως για προσωπικά οφέλη.
     Πλέον οι  Anonymous 
αποτελούν την μετεξέλιξη και πρωταρχικό συνεχιστή του έργου του Wikileaks*.


    Οι διαδικτυακές επιθέσεις δεν έχουν τελειωμό από τις κορυφαίες πλέον ομάδες hacking Anonymous και LulzSec
.
    Ύστερα από σειρά επιτυχημένων επιθέσεων hacking σε κορυφαίες εταιρείες ανά τον κόσμο, ορισμένες εκ των οποίων είναι και η Sony, η Nintendo,η Visa, η Mastercard, η Minecraft και αρκετές ακόμη,  οι ομάδες LulzSec και Anonymous έχουν μπει ήδη στο πάνθεον στους κύκλους των κορυφαίων hacker.

     Το ερώτημα βέβαια που μας έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα είναι εάν και κατά πόσο υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ των κορυφαίων Anomymous και LulzSec.

     Ορισμένοι εικάζουν ότι οι LulzSec αποτελούν παρακλάδι των Anonymous οι οποίοι σαφώς ενστερνίζονται τις ίδιες απόψεις σχετικά με το μίσος ενάντια στις ενέργειες της Sony
, οι οποίες οδήγησαν και τις δύο ομάδες hacking σε σειρά διαδικτυακών επιθέσεων. Μάλιστα η πιο πρόσφατη διαδικτυακή επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους LulzSec, ακολουθήθηκε από δημοσίευσή τους η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: “Konichiwa from LulzSec, Sony bastards!”

     Η “δημοκρατικοποίηση” των διαδικτυακών επιθέσεων, η οποία είναι σαφές ότι ξεκίνησε με την εμφάνιση των Anonymous στο προσκήνιο, παρατηρούμε ότι συνεχίζεται από την ομάδα LulzSec σε παρόμοιο πλαίσιο.

     Οι LulzSec αποτελούν ίσως την φυσική εξέλιξη των Anonymous, συνεχίζοντας ουσιαστικά το έργο που αρχικά εκείνοι ξεκίνησαν, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στον διαδικτυακό χακτιβισμό (online hactivism).

     Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των δύο ομάδων είναι ο τρόπος οργάνωσης και δράσης. Παρά τις πρόσφατες συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Η.Π.Α., είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν τα μέλη των δύο ομάδων hacking αφού ορισμένες φορές δεν αποκαλύπτουν τις ταυτότητές τους ούτε μεταξύ τους για μεγαλύτερη ασφάλεια.






Wikileaks, Η αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα WikiLeaks αναφέρεται ότι έχει δεχθεί επίθεση άρνησης υπηρεσιών “mass distributed denial of service attack” λίγο μόλις μετά τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων αμερικανών διπλωματών.

Σύμφωνα με post στο επίσημο twitter του Wikileaks, η διάσημη πλέον ιστοσελίδα έχει δεχθεί επίθεση DDoS παρόλο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το εύρος της επίθεσης αυτής.

Λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση νέων απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks, η ιστοσελίδα<…>

“έπεσε” και ειδικοί προσπαθούν ακόμη να βρουν μέχρι πιο σημείο θα επηρεαστεί η λειτουργία της.
Η νέα σειρά εγγράφων, η οποία δεν έχει δει ακόμη το φώς της δημοσιότητας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απόρρητα και ντροπιαστικά έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί από το State Department.






UTOPIA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.