Πέμπτη, Μαΐου 30

11:54 π.μ.

 
Μήπως τα Αγαθά που Αποκτήσαμε δεν είναι 
στη Κατοχή μας...  αλλά "Εμείς" στη Κατοχή τους ?

      Μια μεγάλη ιστορία ή μια μικρή ιστορία "μικρών" ανθρώπων ! ! !   Μια πονεμένη ιστορία... Μιας ανεύθυνης, εγκληματικής ή διεφθαρμένης και  βρόμικης πολιτικής εξουσίας ?  Που τη συντηρούμε ακόμα !
   Εδώ και τριάντα χρόνια, λάθος, σχεδόν 40 χρόνια... -πώς περνούν τα χρόνια-  μία εξουσία διαχειρίζεται τις τύχες μας....  Τις τύχες ενός λαού.... Αυτή η Παράνοια ατιμωρησίας, κοροϊδίας... Του κανείς δεν φταίει για τα εγκλήματα... Της περίφημης παραγραφής...
   Δηλαδή την κάνεις τη λαμογιά...  λουφάζεις μέχρι παραγραφής και μετά συνεχίζεις να είσαι στέλεχος με ιστορία και προσφορά στη χώρα. 
   Όποιος έχει αποδείξεις να πάει στον εισαγγελέα...

   Εδώ και τόσα χρόνια, η εξουσία διαχειρίστηκε   π ο λ λ ο ύ ς     π ό ρ ο υ ς.... Οικονομικούς πόρους για υποδομές και ανάπτυξη. Δηλαδή σύστημα κοινωνικής προστασίας και βελτίωση της παιδείας, αφού είναι απαραίτητα στοιχεία για την ευημερία και την συνέχεια των λαών. Αλλιώς οι λαοί πεθαίνουν. Χωρίς τη γλώσσα και την ιστορία τους, οι λαοί δεν έχουν ταυτότητα,  χωρίς γεννήσεις οι λαοί αλλοιώνονται με αλλοδαπό πληθυσμό για πρακτικούς λόγους, όπως την μη κατάρρευση των ταμείων ! 

   Κι όμως τ' ακούσαμε κι αυτό. Και άντε τώρα εσύ να μπολιάσεις τόσες διάφορες  πληθυσμιακές ομάδες, διάφορων πολιτισμών, με το Ελληνικό Φως, την ελληνική σκέψη...

   Υπάρχει στ' αλήθεια άνθρωπος να πιστεύει ότι η Ελλάδα έτσι θα έχει μέλλον ? Σαν Ελλάδα... Γιατί σαν ένα βολικό, πολυ-πολιτισμικό, φτηνό χωριό της Ευρώπης για διακοπές, καλό είναι. 


Τι να πρωτοθυμηθείς, τι να καταγράψεις...  


   1.   Τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βελτίωση υποδομών της  χώρας (που δεν έγιναν).


   2.   Τα δάνεια....?  Πολλά δάνεια...  
Για στρατιωτικούς εξοπλισμούς κοστολογημένους δύο και τρεις φορές....    

   Για δημόσια έργα, επίσης δύο και τρεις φορές κοστολογημένα.   Για τους περίφημους Ολυμπιακούς αγώνες....  
   Με τι μαεστρία, πόσο αριστοτεχνικά  πούλησαν το παραμύθι, περί ελληνικής δόξας,  εθνικής ανάτασης, ανάπτυξης.. μόνο και μόνο για να φουσκώσουν κι άλλο οι "αποταμιεύσεις" στο εξωτερικό. 
   Το πιο τρελό   φαγοπότι που έγινε ποτέ σε χώρα... Μη μου πει κανείς για αποδείξεις... Αυτό το ελεεινό επιχείρημα-καραμέλα στα χείλια των πολιτικών. Δηλαδή, δημιουργεί ο άλλος μια ζωή πλούτου με έναν μισθό, έστω και πολύ αξιοπρεπή και σου πουλάει το παραμύθι με τις "αποδείξεις στον εισαγγελέα".

   Η Αλήθεια όμως είναι πως είχε κάτσει κάπως το θέμα... 
   Οι στρατιωτικές δαπάνες των εξοπλισμών δεν απέδιδαν πια αρκετά.  Άλλωστε, με το καινούργιο project θα έμπαιναν και οι "δικοί" τους στο χορό, που σήμαινε μεγαλύτερη πολιτική δύναμη. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
   Ευφυές σχέδιο λαμπερών, καλοπληρωμένων πολιτικών μυαλών. 

  Πατώντας πάνω στο αίσθημα κατωτερότητας που πάντα νιώθαμε και νιώθουμε για το "τώρα μας", για την σύγχρονη Ελλάδα. Υπήρχαν πολλές φωνούλες που μίλαγαν και προσπαθούσαν να αναδείξουν την πραγματικότητα. Αυτοί ήταν οι ανθέλληνες, οι μίζεροι, δεν ήταν πατριώτες !  


   Οι εθνοπατέρες όμως που κατέχουν τη "γνώση", που ξέρουν  και λειτουργούν πάντα καλύτερα,  πάντα για το "συμφέρον του ελληνικού λαού"... Εκμεταλλεύτηκαν τη ματαιοδοξία, τη φιλοδοξία θες (;), την επιθυμία μιας μάζας αφελούς και ευκολόπιστης, για καταξίωση και αναγνώριση... 

   Και καταχρέωσε μια ήδη πολύ χρεωμένη χώρα, για να κάνει...  Αυτά που έκανε...  σαν μια άλλη "μαντάμ Σουσού".
 
   3.   Ο εσωτερικός "πλούτος" της χώρας, π.χ εύρωστα ασφαλιστικά ταμεία, χρησιμοποιήθηκε, με πλάγιους τρόπους, για την "υποτιθέμενη" κοινωνική πολιτική.  Δηλαδή την πελατειακή άσκηση πολιτικής. Δηλαδή να μεγαλώνουμε την κομματική μας βάση..... Παραδεκτό από όλους πλέον.
Κοινωνική πολιτική βουτηγμένη στην κοινωνική αδικία δεν λέγεται κοινωνική πολιτική αλλά, άσκηση εξουσίας με πυραμίδα από καθοδηγούμενες κοινωνικές ομάδες. 
    Ότι απέμεινε  "δόθηκε" γενναιόδωρα στους "αφέντες"..   Τους αληθινούς, ντε ...!  (psi)

   Ναι βρε παιδί μου... Αυτούς που κάνουν κουμάντο στη χώρα πια. Η διαχείριση όμως δεν έχει μόνο δόξα, προβολή, και οικονομικά οφέλη, αλλά έχει και....  Ευθύνες. Διαχειριστής σε πολυκατοικία να είσαι.... Δίνεις λογαριασμό.

   Κάνεις απολογισμό των πεπραγμένων..... Δεν σφυρίζεις αδιάφορα.... Δεν συνεχίζεις να περιφέρεις αλαζονικά την   παρουσία σου.... Λέγοντας τις ίδιες γλοιώδεις ατάκες...     Αλλά συναισθάνεσαι τις ευθύνες σου, σκύβεις το κεφάλι, παραδέχεσαι με  γενναιότητα τα λάθη σου....

Ζητάς συγνώμη από τον κόσμο που τον ξεπούλησες...   που είχες ορκιστεί αν θυμάσαι να τον προστατεύεις....  Λουφάζεις σε μια γωνιά... Μετανιώνεις για το κακό που έκανες....


   Ζητάς την επιείκεια Θεού και ανθρώπων που οδήγησες έναν ολόκληρο λαό   στον αφανισμό.... 


Ξέρω πόσο είναι δύσκολο, να το κατανοήσουν αυτό οι "προστατευμένοι κάτοικοι της γυάλας"


   Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία....


   Χιλιάδες μικρά εγκλήματα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, της Ελλάδας.   Μιας χώρας που προσπαθούν να τη σκοτώσουν κι όσο εκείνη αντιστέκεται,  τόσο εκείνοι προσπαθούν....

   Μια φούχτα χώμα (Ελληνικό) και ένα μοναδικό, ίσως τ' ομορφότερο μπλε    κομμάτι ουρανού... Καλύτερα να τα ξεφορτωθούμε....   Ο πατριωτισμός, ο ρομαντισμός... είναι παλιομοδίτικη οπτική γωνία.    Σαν οικόπεδο έχει μεγαλύτερη αξία....   Οι αγορές αλλιώς ζυγίζουν τα πράγματα....

Σας ευχαριστούμε που μας προδώσατε!!!!


Σας ευχαριστούμε που μας παραδώσατε δεμένους χειροπόδαρα!


   Πολλοί αρχίσατε να φεύγετε από τη χώρα.... Παρ' όλο που έχουν "παραγραφεί ότι κάνατε"..... !

Καλά κάνετε.    Αφ' ενός είναι πολύ θλιβερά εδώ...   Αφ' ετέρου δεν έχει άλλα να φάτε πια...

Εμείς καλά να πάθουμε...


   Αφού δεν:
 

   ...μπορέσαμε να διαχειριστούμε τη κληρονομιά μας...   
   ...μπορούμε να διαχειριστούμε την πατρίδα μας.....       
   ...μπορούμε να διαχειριστούμε τις ζωές μας...  
   ...φταίει κανείς....   
    Αφού έτσι είναι η δημοκρατία (?).  
    Αφού πιστεύουμε ακόμα σε σωτήρες και ψάχνουμε για αυτούς...  
    Αφού μας σκοτώνουν για το καλό μας !   
    Αφού χωριζόμαστε σε ομάδες για να διαδηλώσουμε... 
    Αφού για να επιβιώσουμε πρέπει να ανήκουμε σε ένα κόμμα...    Όσοι δεν ανήκουν....
   Ε... τι να κάνουνε δεν μπορούν να τους σώσουν όλους!
   Ευτυχώς που τουλάχιστον "οι προστατευμένοι της γυάλας" προνόησαν και  συσσώρευσαν....
   Για αυτούς,  και για τα βλαστάρια τους τα σπουδαγμένα "έξω" βέβαια... ώστε να "λουστραριστούν", ώστε να τύχουν των "γνωστών προωθητικών κύκλων γνωριμιών...!
   Για να μην "χαθεί" το "όνομα" από την Πολιτική...  Μέχρι να κάνει τον κύκλο του ό ένας "σωτήρας"... Τσούπ .... Νάσου ξεφυτρώνει η "νέα ελπίδα του Έθνους"...!
   Γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι...  Αυτή δεν είναι η αλήθεια ? 
   Αυτή δεν είναι δυστυχώς ή πραγματικότητα ?  Με εξαίρεση κάποιες γραφικές ψηφιακές πατριωτικές φωνούλες ? 

   Από μας αντλούν τη δύναμή τους οι Επίορκοι σωτήρες-δυνάστες μας... Εμείς ξεπουληθήκαμε πρώτα... !   

  Ξεπουληθήκαμε, για "κάποια" αργύρια... ο καθένας...
  Μήπως γιαυτό "κάτσαμε στους καναπέδες" ? 
  Μήπως έχουμε ενοχές...  
  Μήπως τα αγαθά που αποκτήσαμε "δεν τα έχουμε"...  αλλά μας έχουν εκείνα"...?
  Μήπως για πολλούς η άφιξη του νέου "i phone" είναι πολύ πιο σημαντικό γεγονός, από την επιβίωση και πορεία του   Έθνους, της Γλώσσας, της Πατρίδας ?
  Μήπως....
  Μήπως ν' ακυρώσω όλα τα παραπάνω ? Μήπως να γράψω για τις "δικές μου", τις δικές μας ευθύνες ?
  Ποτέ δεν είναι αργά να βγάλουμε τα παραμορφωτικά γυαλιά που μας φόρεσαν με την δική μας ανοχή....

   Πνιγόμαστε...    Λίγο αέρα...    Σταματήστε...




 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.