Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20

3:03 μ.μ.


Η (μικρή) Ατλαντίδα της Κίνας.  Η κατάρρευση ενός φράγματος αποκάλυψε μια νέα «Ατλαντίδα» στην Κίνα, φέρνοντας στην επιφάνεια μια αρχαία πόλη που είχε καλυφθεί από τα νερά εδώ και μισό αιώνα.

Η πόλη Shi Cheng που ονομάζεται και «πόλη των λεόντων» από τα ομώνυμα βουνά που την περικυκλώνουν, δημιουργήθηκε περίπου 1300 χρόνια πριν και πλέον πρόκειται να γίνει ο παράδεισος των δυτών!

Στην Κίνα όλα είναι μπίζνες, οπότε η βυθισμένη πολιτεία θα γίνει πλέον διεθνής τουριστικός προορισμός και ένας τρόπος να κερδίσει λεφτά το κράτος, αφού θα πραγματοποιούνται καταδύσεις μέχρι και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

Η κινεζική «Ατλαντίδα» βρίσκεται σε βάθος από 26 μέχρι και 40 μέτρα, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χτίστηκε μεταξύ του 25 και του 200 μ.Χ.

Η πόλη που ήταν κατοικούνταν για περισσότερα από 1300 χρόνια, στην ακμή της είχε 290 χιλιάδες κατοίκους και «χάθηκε» κάτω από τα νερά, το 1959 όταν και δημιουργήθηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός στο ποτάμι Xin’an.

Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει μέγεθος όσο 62 γήπεδα ποδοσφαίρου, έμεινε για 53 χρόνια κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης, με τις κορυφές των βουνών να έχουν γίνει 81 νησάκια.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκπληκτικής υποβρύχιας πόλης μοιάζει με το πλατό ταινίας και οι έξι κύριοι δρόμοι της, είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τουρίστες, ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται πως τα σπίτια όπως και οι ναοί της πόλης έχουν μείνει άθικτα…






Η "πόλη των Λεόντων" στην Κίνα αποτελεί την Ασιατική έκδοση της χαμένης Ατλαντίδας. Πώς χάθηκε σε βάθος 40 μέτρων μέσα σε λίμνη πριν από 55 χρόνια

Οσοι εξερευνητές ζουν με την ελπίδα ότι κάποτε θα εντοπιστεί η χαμένη Ατλαντίδα, μπορούν να βρουν... παρηγοριά, μέχρι τότε, στην Κίνα. Εκεί υπάρχει μία πόλη, βυθισμένη κάτω από 40 μ. νερού, που παραμένει αναλλοίωτη εδώ και 50 χρόνια.

Η «Πόλη των Λεόντων», υπήρξε κάποτε πολιτικό και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Ζεγιάνγκ. Το 1959 η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε πως ήταν αναγκαία η δημιουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού εργοστασίου και για αυτό το λόγο η περιοχή μετατράπηκε σε τεχνητή λίμνη.

Δύτες ανακάλυψαν, ξανά, τη χαμένη πόλη μένοντας άφωνοι μπροστά στα παραδοσιακά κτίρια, κάποια από αυτά χτισμένα πριν από 1.300 χρόνια, τους ναούς και τους πεζόδρομους, που παραμένουν αναλλοίωτοι.

Η «Ατλαντίδα» της Κίνας δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτη, βέβαια, καθώς γίνονται σχέδια προκειμένου να μετατραπεί σε πόλο έλξης για δύτες, που θα μπορούν να κάνουν μαγικές εξερευνήσεις στο βυθό, όπως αναφέρει η Daily Mail.Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια που αναπαύονται σε βάθος που φτάνει τα 40 μέτρα, βρίσκεται σε τεχνητή λίμνη στην Κίνα.




















Με την ανέγερση του νέου φράγματος, η ιστορική μητρόπολη σιγά σιγά καλύφθηκε από το νερό και χάθηκε στον πάτο της σημερινής λίμνης Quiandao σε βάθος που σε ορισμένα σημεία αγγίζει τα 40 μέτρα.
Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών εστάλη στην λίμνη για να εξερευνήσει την σύγχρονη αυτή "Ατλαντίδα", καταγράφοντας καταπληκτικές εικόνες.





Η πόλη, που βρίσκεται για σχεδόν 55 χρόνια μέσα στο νερό, έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση προστατευμένη από τους ανέμους, τις βροχές και τον ήλιο και σχεδόν κάθε κατασκευή παραμένει εντελώς άθικτη περιλαμβάνοντας ξύλινα δοκάρια και σκάλες.










Ένα σκίτσο της "Shi Cheng" όπως υπολογίζεται πως ήταν πριν από μερικούς αιώνες


Πηγή: dailymail.co.uk




























Utopia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.