Σάββατο, Απριλίου 7

2:17 μ.μ.
1


Η προσκόλληση ως στάση ζωής είναι βολική αλλά έχει το τίμημά της. Η συνειδητή ή ασυνείδητη επιθυμία για να παραμείνουμε στο ισχύον καθεστώς - όποιο είναι αυτό για τον καθένα μας - πηγάζει από την ανάγκη να νιώσει ασφαλής*. Απορρέει δηλαδή από φόβο για το άγνωστο.
Αυτή η τακτική στην ουσία καθιστά κάποιον ανίσχυρο γιατί παύει αυτομάτως κάθε εξέλιξη. Και όταν δεν υπάρχει εξέλιξη, υπάρχει στασιμότητα, εντροπία διαταραχή και αποσύνθεση.
Διότι η έλλειψη εξέλιξης έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του ανθρώπου, δηλαδή αντιτίθεται στις υψηλότερες ανάγκες του για ανάπτυξη και πρόοδο. Και δυστυχώς όταν συμβαίνει αυτό δεν θα μπορέσει να φτάσει στην πληρότητα και στην ολοκλήρωση που αποζητά η ψυχή του.

Αντίθετα το να είστε αποστασιοποιήμενοι δηλαδή να μην είστε προσκολλημένοι από το αποτέλεσμα που αναμένετε δείχνει δύναμη, γνώση και κατανόηση για το πως λειτουργούν τα πράγματα στη ζωή. 

 Η αποστασιοποίηση είναι εφικτή όταν έχεις αποκτήσει συνειδητότητα. Εκείνη την συνειδητότητα που θα σου δώσει την δυνατότητα να εμπιστευτείς, σαν να ξέρεις, από κάπου, ότι όλα θα μπουν στην τέλεια θέση τους στον σωστό χρόνο.
Κι αν δοκιμάσουμε να ορίσουμε τι είναι εμπιστοσύνη, θα έλεγα ότι είναι η βεβαιότητα και η γνώση που έχετε ότι θα λάβετε αυτό που χρειάζεστε. 
Όχι αναγκαστικά αυτό που νομίζετε ότι θέλετε -που απορρέει από το Εγώ- αλλά αλλά αυτό που πραγματικά έχει ουσία για σας και είναι σε αρμονία με την υπόσταση της ύπαρξής σας.
Ζητήστε λοιπόν αυτό που θέλετε, εστιάστε στα ουσιώδη, σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Δραστηριοποιηθείτε σε αυτά που είναι στον έλεγχό σας και περιμένετε... Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το σύμπαν και εσείς ξέρετε πια καλά ότι τα αποτελέσματα θα έρθούν και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή. Επομένως σταματήστε να ανησυχείτε, να αγχώνεστε, διώξτε μακριά όποια αμφιβολία και αρνητική σκέψη.

Διαφορετικά εάν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε κάτι μη έχοντας εμπιστοσύνη, νιώθοντας ανασφάλεια, φόβο, ακόμα και αμφισβήτηση της δυνατότητάς σας να το πετύχετε, τότε εμποδίζετε
την αποδοτικότητα της ροής του σύμπαντος, δημιουργείτε δηλαδή αντίσταση.

Αποστασιοποίηση δεν σημαίνει να μην είσαι συνδεμένος με τη ζωή, να αρνείσαι το πάθος σου ή να ζεις τη ζωή κάποιου που έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια...
Σημαίνει συμμετοχή στη ζωή με αγάπη και σοφία, καθώς διατηρείς τη συνείδηση του εσωτερικού σου εαυτού που είναι η πραγματική σου ταυτότητα.

Αποστασιοποιηθείτε και συνειδητοποιήστε πως όλα τα καλά προέρχονται από το πνεύμα σας και τ΄'ιποτα από το Εγώ σας. Εσείς απλά φροντίστε να έχετε τις σωστές πεποιθήσεις, εκείνες που θα επιτρέψουν, την ελεύθερη ροή όλων αυτών που επιθυμείτε, προς εσάς.
_____________________________________________
Από το βιβλίο "Γιατί δεν το μου είπε κανείς ;"  
Ν. Μαντζικοπούλου εκδόσεις Διόπτρα

 
* Συνήθως πιο ανασφαλείς είναι οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν περισσότερα από όσα χρειάζονται. Διότι συνεχώς ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν αυτά που έχουν (για παράδειγμα την οικονομική τους άνεση, τον σύντροφό τους, την υγεία τους, κλπ.) ή θα καταλήξουν να τα χάσουν.


  Ουτοπία 


1 σχόλια :

  1. Σημασία έχει και η απόσταση σαν μέγεθος, διότι η πολύ μικρή απόσταση δεν αλλάζει τίποτα ενώ αντίθετα η πολύ μεγάλη σε εξαφανίζει. Άρα ο έλεγχος της απόστασης που πολλές φορές γίνεται αυθόρμητα δίνει τη δυναμική της επικοινωνίας και της μάχης με το φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.