Κυριακή, Φεβρουαρίου 14

11:50 π.μ.



Ταινίες... πολλές ταινίες... με παρέα ή μόνος/η, με μασούλημα (μην το παρακάνεις) ή χωρίς... άντε με φρέσκο μυρωδάτο ποπ-κορν ή φυστίκια... η ιδιωτική προβολή είναι εδώ και έχεις κινηματογράφο on line!


Έβδομη Τέχνη

Τον κινηματογράφο ή αλλιώς σινεμά (από Κινηματογράφος δηλαδή cinématographe - Cinema) τον βαφτίσαμε  αρκετά χρόνια μετά τις πρώτες του πειραματικές προβολές και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά εμφανίστηκε περισσότερο ως μια νέα τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος (κινηματογράφος = κινήματα + γραφή).
Στις μέρες μας, τις''Μέρες Διαδικτύου'' που διανύουμε -κατά το ''Μέρες Ραδιοφώνου'', του Woody Allen- τα τελευταία χρόνια, πολλά sites ξεπηδούν κάθε τόσο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ταινίες εκτός κινηματογραφικής αίθουσας. Νόμιμα ή μη είναι πολλοί αυτοί που τις ψάχνουν...


Παρακάτω θα βρείτε μερικές φιλόξενες διευθύνσεις για κινηματογραφική παρέα, κάποια είναι για να παρακολουθήσετε on line, άλλα sites είναι για να κατεβάσετε ταινίες στον υπολογιστή σας: 

 Θα ανοίξετε το προσωπικό σας προφίλ ''popcorn'', θα δημιουργήσετε ένα προσωπικό αρχείο, θα καταχωρήσετε τη γνώμη σας και θα μοιραστείτε σχόλια και εντυπώσεις με φίλους για ταινίες:

http://popcorn.gr/browse/movies?pr_year=2015

* * *

. Για να παρακολουθήσετε μια ταινία από το ''popcorn'' πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή που είναι δωρεάν. επιλέξτε αυτή που πρέπει ανάλογα τη συσκευή και το λογισμικό που έχετε:

http://popcorn-time.to/

* * *

. Μια περιγραφική ανάλυση από το ''pcsteps.gr'' που θα σας βοηθήσει για να προχωρήσετε με ασφάλεια χωρίς προβλήματα στην ψυχαγωγία μιας ταινίας:



Το PopCorn

Η ιδέα για το PopCorn Time ξεκίνησε από τον Αργεντινό προγραμματιστή Federico Adad (με το ψευδώνυμο Sebastian) τον Ιανουάριο του 2014. Ο Adad ο οποίος είχε εκνευριστεί με το γεγονός πως στη χώρα του δεν υπήρχε κάποιος εύκολος τρόπος να δει ταινίες, και ήθελε να φτιάξει ένα πρόγραμμα τόσο εύκολο που να μπορούσε να το χειριστεί μέχρι και η μητέρα του.
Μαζί με μερικούς φίλους του έγραψαν τον κώδικα σε μερικές εβδομάδες, και η πρώτη beta του PopCorn Time κυκλοφόρησε στο Internet το Φεβρουάριο του 2014. Το Project ήταν ανοιχτού κώδικα και η αρχική του φιλοξενία ήταν στο Github.
Στις 8 Μαρτίου ο Abad ανέφερε σε συνέντευξή του στο TorrentFreak πως δεν πιστεύει πως θα έχει νομικά προβλήματα, από τη στιγμή που η υπηρεσία δεν έχει σκοπό το κέρδος. Ούτε μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 Μαρτίου, το αρχικό PopCorn Time κατέβηκε από την ιστοσελίδα και το Github.

Όμως το project ήταν ανοιχτού κώδικα, και είναι διαθέσιμος στον καθένα, έτσι μέχρι τον Απρίλιο δύο νέες εκδόσεις του PopCorn Time είχαν κάνει την εμφάνισή τους, στις ιστοσελίδες get-popcorntime.com και Time4popcorn.eu. 

Σύντομα αλλάζουν πάλι σε popcorntime.io η μία και popcorn-time.se η δεύτερη

Τον Αύγουστο του 2015 ορισμένοι από τους αρχικούς προγραμματιστές αποφάσισαν να αναγνωρίσουν το popcorntime.io ως το επίσημο project του PoPcorn time.
Η αρχή του τέλους για το popcorntime.io ήταν όταν μέρος των δημιουργών αποφάσισε να προσθέσει μια υπηρεσία πληρωμένου VPN στον client.
Ορισμένοι από τους προγραμματιστές που συμμετείχαν στην ομάδα ανησυχούσαν πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε σε νομικά προβλήματα, καθώς πλέον το PopCorn Time θα είχε κέρδη.

Στις 18 Οκτωβρίου τρεις βασικοί προγραμματιστές εγκατέλειψαν το popcorntime.io, με αφορμή τη διαφωνία για το VPN. Η υπόλοιπη ομάδα σκόπευε να διατηρήσει την ιστοσελίδα και το project, όμως έχασαν τον έλεγχο της διεύθυνσης popcorntime.io.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η μόνη λειτουργική διεύθυνση του PopCorn Time είναι το popcorn-time.se.

Τι διαφορές έχει το popcorn-time.se με το popcorntime.io
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως οι μέχρι πρότινος δύο εκδόσεις του PopCorn Time ήταν ξεχωριστά project που αναπτύσσονταν από διαφορετικούς προγραμματιστές.Σε γενικές γραμμές πάντως, αν εξαιρέσουμε τον διαφορετικό σχεδιασμό, και οι δύο εφαρμογές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για να δούμε ταινίες από το Internet


Η πιο βασική διαφορά είναι πως το popcorntime.io είχε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, ενώ το popcorn-time.se δεν περιλαμβάνει μετάφραση στα Ελληνικά.




Όσοι δεν είστε ακόμα μυημένοι και θεωρείται ότι είναι δύσκολη μια τέτοια διαδικασία ίσως σας βοηθήσει το παρακάτω βίντεο που ανέβασε στο you Τube o John M για να βοηθήσει. 


Μια μεγάλη επανάσταση ''η Κινούμενη εικόνα''

Επί σειρά ετών ο άνθρωπος πειραματίστηκε πάνω στην προσπάθεια απεικόνισης της κίνησης και είναι γενικά δύσκολο να αναδειχθεί ένας μοναδικός εφευρέτης του κινηματογράφου, ως τεχνική της κινούμενης εικόνας. 

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνικής του κινηματογράφου διαδραμάτισε η ανακάλυψη και διάδοση της φωτογραφίας, στα μέσα του 19ου αιώνα. 
Μία από τις πρώτες και ιδιαίτερα σημαντικές αναλύσεις της κίνησης με τη βοήθεια φωτογραφικής μηχανής, έγινε περίπου το 1878, όταν ο Βρετανός φωτογράφος Edward Muybridge, έχοντας καταφέρει να αναπτύξει μεθόδους διαδοχικής φωτογράφισης, απεικόνισε την κίνηση ενός αλόγου, αποδεικνύοντας τότε, πως κατά τη διάρκεια του καλπασμού του υπάρχουν στιγμές που τα πόδια του δεν έχουν επαφή με το έδαφος. 
Την ίδια περίπου εποχή, ο Γάλλος φυσικός Ετιέν Μαρέ κατόρθωσε να συλλάβει φωτογραφικά το πέταγμα ενός πουλιού με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής με τη δυνατότητα να αποτυπώνει 12 στιγμιότυπα ανά λεπτό....  η συνέχεια στο wikipedia.org 

Καλή προβολή...


  Ουτοπία  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.