«Φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους Έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος.Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί». αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην και νύν υπουργού δικαιοσύνης.
Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να
συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του
υπουργού Εξωτερικών.
______________* * *___________
Όλο το ιστορικό της δράσης μέχρι να "φτάσει" η μήνυση στη Βουλή... Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες περίπου και ένας νέος υπουργός για να ακούσει η Δημοκρατία!
Πέμπτη 31/05/2018 - 15:33
Μήνυση για «Εσχάτη Προδοσία»
Η Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για
«Εσχάτη Προδοσία», που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία
Πλημμελειοδικών Σερρών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Μακεδονικών Συλλόγων (ΠΟΠΣΜ) Γιώργος Τάτσιος, λόγω της συμφωνίας που
φαίνεται να έχει “κλειδώσει” για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων:
“Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες αληθινοί Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών” αναφέρει Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΜ.
«Ντρεπόμαστε που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Είμαστε εξοργισμένοι που ο κ.Κοτζιάς “χάρισε” το όνομά μας ως επικεφαλής μιας μειοδοτικής διαπραγματευτικής πολιτικής. Αισθανόμαστε προδομένοι για την επίσημη τοποθέτησή του ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει όνομα χωρίς τον όρο “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας, καθώς:
Aρνήθηκε να συζητήσει με τους αληθινούς Μακεδόνες για το μείζον αυτό θέμα, ενώ συναντιόταν συχνότατα με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.
Αδιαφόρησε για τη βούληση των εκατομμυρίων πραγματικών Ελλήνων που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας και πολλών άλλων Δήμων της χώρας, καθώς και για το αποτέλεσμα των δημόσιων διαβουλεύσεων που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας, που αποδεικνύουν την ξεκάθαρη λαϊκή βούληση.
Αδιαφόρησε για τα ψηφίσματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων, αλλά και για την επίσημη θέση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας της Ελλάδος για μη χρήση το όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες.
Ήδη έχει διαπράξει ηθικά και εθνικά το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, δημιουργώντας προηγούμενο με την παραδοχή ύπαρξης «Μακεδόνων» πλην ημών των Ελλήνων, το οποίο ήδη επικαλούνται οι γείτονες για να στηρίξουν τον περιγέλαστο «μακεδονισμό» τους.
Δυστυχώς με τους χειρισμούς του ο κ.Κοτζιάς εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της ακροδεξιάς των Σκοπίων που επιθυμεί διακαώς την εγκαθίδρυση δήθεν «Μακεδονικού» έθνους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα «ιμπεριαλιστικά» σχέδια του ΝΑΤΟ (για ένταξη των Σκοπίων) για τα οποία η κυβέρνηση ήταν αντίθετη προεκλογικά και ιδεολογικά.
Προσκομίσαμε ΟΛΑ τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω στην Δικαιοσύνη και αναμένουμε να μας προστατεύσει (έστω και την τελευταία στιγμή) από την ολοκλήρωση της εθνικής μειοδοσίας».
Την ακύρωση της συμφωνίας ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 Ενώσεις - Και μήνυση κατά Κοτζιά και Τσίπρα από τον ε.α. Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού
Στο ΣτΕ κατατέθηκε η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια, Ουαλία, Νότια Αφρική, κ.λπ.) οι οποίες «μιλούν έξω από τα δόντια», ενώ αναμένεται να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες νέες αιτήσεις ακύρωσης.Καταπέλτης είναι η αίτηση της ομογένειας, ενώ η ανάγνωσή της προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Γίνεται λόγος για προϋποθέσεις επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια, για διαφαινόμενο εδαφικού διαμελισμού της χώρας, για φόβο εθνικού διχασμού, για άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα από τα Σκόπια και τους συμμάχους, για αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδος, κ.λπ.
«Εφιαλτική» αναφέρεται η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς, η
οποία δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα προστασίας της κρατικής υπόστασης
και θίγει τον πυρήνα του δημοσίου συμφέροντος.
Στο κείμενο επισημαίνεται ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως και άλλες συνταγματικές διατάξεις, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης από τις εκλογές «δεν σημαίνει λευκή εντολή».
Η ομογένεια ζητά, κατεπειγόντως και κατ' εξαίρεση σύγκλησης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσει τόσο για την αίτηση ακύρωσης όσο και για την αίτηση αναστολής, λόγω της προφανούς αυταπόδεικτης σπουδαιότητάς της και επείγουσας περίπτωσης.
Στο κείμενο επισημαίνεται ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως και άλλες συνταγματικές διατάξεις, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης από τις εκλογές «δεν σημαίνει λευκή εντολή».
Η ομογένεια ζητά, κατεπειγόντως και κατ' εξαίρεση σύγκλησης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσει τόσο για την αίτηση ακύρωσης όσο και για την αίτηση αναστολής, λόγω της προφανούς αυταπόδεικτης σπουδαιότητάς της και επείγουσας περίπτωσης.
Νέες αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ
Παράλληλα, ήδη επιφανείς νομικοί -καθηγητές των Νομικών Σχολών συντάσσουν αίτηση ακύρωσης, στην οποία θα επισημαίνουν την ακυρότητα της συμφωνίας, αλλά και την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, απαιτείται η συγκατάθεση του Ελληνικού λαού.
Σύμφωνα
με τη σύγκλητο:
«Η ψευδεπίγραφη Μακεδονία διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία, που είναι τμήμα της Ελλάδας και κατοικείται από Έλληνες», έτσι «συντελείται κατάχρηση όταν το όνομα "Μακεδονία" αποδίδεται σε εδάφη που δεν κατοικήθηκαν από Μακεδόνες και δεν αποτέλεσαν τμήματα του μακεδονικού βασιλείου».
Δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά, από το Ελληνικό Κίνημα
Άμεσης Δημοκρατίας, την Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και τον
δικηγόρο Γεώργιο Κόκκα.
Ζητούν να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των
Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο Νικόλαος Κοτζιάς συναινεί
στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην
Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Η συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με
την σημερινή αίτηση ακύρωσης:
«Εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονας χώρας».
- «Παραβιάστηκε το άρθρο 82 του Συντάγματος που καθορίζει ότι η κυβέρνηση κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας σύμφωνα με όσα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, καθώς το Σύνταγμα δεν αφήνει απεριόριστη την κυβερνητική εξουσία, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, που ουσιαστικά καταργήθηκε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913.
- Παράλληλα, όμως παραβιάζει την συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αξία του ανθρώπου σε εθνικό επίπεδο, καθώς επέρχεται μείωση της αξίας και προσβολή της προσωπικότητας των Μακεδόνων Ελλήνων, λόγω της αφαίρεσης ουσιωδών στοιχείων της πολιτιστικής τους ταυτότητας, δηλαδή της ίδιας της ονομασίας τους.
Τέλος, ανακύπτει θέμα υπέρβασης εξουσίας κατά παράβαση του άρθρου 36 του Συντάγματος που ορίζει τις εξουσίες, την ευθύνη και τις πράξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περίπτωση σύναψης διεθνών συμβάσεων».
___________________________________________________________
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το bankingnews.gr και το protothema.gr
Ουτοπία
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.