Κυριακή, Μαρτίου 11

6:33 μ.μ.



Χαρές και γέλια .... στην αυλή της παιδικής χαράς ! ! !  
Παιδιά πτωχεύσαμε, δεν κάνουμε bachelor party. Εντάξει, δεν σας κλέβουμε τη δόξα, δικό σας έργο είναι η ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ. 
Εσείς το καταφέρατε.... Ομως, τώρα είναι καιρός ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.......

Το κάστρο του φέουδου "γκρεμίστηκε". Είσαστε "απλοί" άνθρωποι, απέναντι άλλων απλών ανθρώπων και υπεύθυνοι για τις ζωές τους.  
"Οι εντός του κάστρου" ιδρώνουν και αγωνιούν γιατί βλέπουν ότι τελειώσαν τα ψέμματα,  η "φωτιά" φτάνει και σ'αυτούς τώρα, ακόμα ψάχνουν να βρουν από που τους ήρθε η λαίλαπα..... 

"Οι εκτός του κάστρου", οι ΜΗ ευνοημένοι, οι μη "γλύψαντες την κουτάλα",  όχι επειδή δεν έτυχε, αλλά επειδή δεν το επεδίωξαν, επειδή είχαν όνειρα, επειδή πίστευαν στον εαυτό τους και ήθελαν να δημιουργήσουν... μάλλον είναι πιο χαλαροί.

 Οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ πολίτες, οι άνθρωποι με αρχές, καθαρό μυαλό, (ξέρω δυσκολεύεστε να το πιστέψετε ότι υπάρχει και τέτοιο είδος), (κι όπως έλεγε η γιαγιά μου:
"οι..... με το σταυρό στο χέρι") βλέπουν, με απόγνωση πλέον, ότι τα ψεύτικα δήθεν προστατευτικά τείχη σας, όχι μόνο δεν εμπόδισαν τον εχθρό,  αλλά (ωιμέ!) βλέπουν, με τρόμο, την εκ των έσω μεγάλη ληστεία της χώρας, και ντρέπονται, ναι γιατί κάποιοι πρέπει να ντρέπονται κι αφού δεν το κάνετε εσείς... 

Ντρέπονται για σας κύριοι, για τη χώρα μας, για την ιστορία μας που την ξέρουν καλύτερα οι ξένοι !


   Ξέρετε για ποιά ιστορία μιλάω... αυτήν που θέλετε να ελαφρύνετε, να την απο-δομήσετε, από αυτά ακριβώς τα "στοιχεία", που τη δόμησαν και από λαμπερή κοιτίδα πολιτισμού την καταντήσατε ένα γκροτέσκο ψωροφαντασμένο room to let.

   Ντρεπόμαστε που φεύγουν τα παιδιά μας και δεν μπορούμε (δεν θέλουμε καταβάθος) να τα σταματήσουμε. 

Ντρεπόμαστε για τους πεινασμένους... αφού εμείς έχουμε... ακόμα να φάμε.
Ντρεπόμαστε, επειδή στο όνομα του τιποτένιου προσωπικού συμφέροντος του καθένα μας, σας επιτρέψαμε να αλωνίζετε... να ληστέψετε τη χώρα...

   Έστω και αργά, μήπως μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματα σας.  Η μήπως δεν σας αφήνει η έπαρση, το λίπος και η χλιδή ...... στη σκέψη και στη ψυχή σας.
Μη μας ταλαιπωρείτε άλλο, μη μας τρώτε πολύτιμο χρόνο. Κάντε στην άκρη μήπως και βάλουμε μυαλό, μήπως βρούμε τον δρόμο μας. Γιατί αν δεν βάλουμε μυαλό και τώρα... Τότε καλά κάνατε και μας καταστρέψατε. Μας άξιζε αγαπητοί άρχοντες της ελλαδικής πολιτείας μας.
Είναι αλήθεια, μας τα πήρατε όλα !  Αλλά, με πυξίδα την επίμονη Ελληνική ψυχή μας και τους θρύλους μας θα προσπαθήσουμε. Αυτό θέλουμε μόνο να μας αφήσετε να προσπαθήσουμε. Α, μην ξεχνιόμαστε από και πέρα παιδιά με το μαλακό οι ρεμούλες... πιο σεμνά. Το ταμείον είναι μείον.  Ζητάμε πολλά ?
_____________________________________________


 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.