Τρίτη, Φεβρουαρίου 9

6:43 μ.μ.


"Την επόμενη ζωή μου θέλω να τη ζήσω ανάποδα.... 
Ξεκινάς από νεκρός κι έτσι το γλιτώνεις αυτό. Μετά ξυπνάς σε ένα γηροκομείο κι αισθάνεσαι κάθε μέρα και καλύτερα. Σε πετάνε έξω από το γηροκομείο, γιατί δεν είσαι πλέον τόσο γέρος. Πηγαίνεις και εισπράττεις τη σύνταξή σου και μετά όταν αρχίζεις να δουλεύεις σου δίνουν δώρο ένα χρυσό ρολόι και κάνουν πάρτι για σένα την πρώτη μέρα στη δουλειά. Δουλεύεις τα επόμενα 40 χρόνια μέχρι να γίνεις αρκετά νέος για να χαρείς την ζωή. 

Κάνεις πάρτι, πίνεις αλκοόλ και γενικά είσαι 'ατακτούλης'. Μετά είσαι έτοιμος για το γυμνάσιο. Στη συνέχεια πας στο δημοτικό, γίνεσαι παιδί, παίζεις. Δεν έχεις ευθύνες, γίνεσαι βρέφος μέχρι την στιγμή που γεννιέσαι. Μετά περνάς 9 μήνες κολυμπώντας σε ένα πολυτελές σπα με όλα τα κομφόρ, κεντρική θέρμανση και πλήρη εξυπηρέτηση, κάθε μέρα και μεγαλύτερο χώρο και νάτο !!! Τελειώνεις σαν...ένας οργασμός..."



Οι γονείς μου ήταν στοργικοί αλλά σκληροί, δε διέφεραν από τους υπόλοιπους γονείς στη γειτονιά. Ήταν χαρακτηριστικοί Εβραίοι γονείς. Σε θεωρούσαν πάντα ένοχο, ιδιαίτερα εμένα. Η στάση τους απέναντι στον καθένα δεν ήταν ενθαρρυντική – ήταν πάντα «απόδειξέ το μου». Υπάρχει αυτό το παλιό ανέκδοτο του Σαμ Λέβενσον για το παιδί που έρχεται σπίτι από το σχολείο και λέει στη μητέρα του: «Πήρα ενενήντα οχτώ στο τεστ». Κι αυτή του λέει: «Ποιος πήρε τους υπόλοιπους δύο πόντους;» 
Έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα.
_____________________


από το βιβλίο του ERIC LAX «ΓΟΥΝΤΥ ΑΛΛΕΝ – Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ»
μετάφραση ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΤΗΣ Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ




Woody Allen, Ίσως, από τους σημαντικότερους Αμερικανούς δημιουργούς. Γεννήθηκε το 1935 στο Μπρούκλιν. Αφού εργάστηκε αρχικά ως stand up κωμικός, το 1965 έγραψε το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο (“ What’s new Pussycat”) και την επόμενη χρονιά γύρισε την πρώτη του ταινία με τίτλο “What’s Up, Tiger Lily?” 

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και μουσικός, o Γούντι Αλεν είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς της εποχής μας με περισσότερες από 40 ταινίες στο ενεργητικό του, τις οποίες σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και τις πολλές φορές πρωταγωνιστεί. 

Μερικές από τις ταινίες του είναι: “Πάρε Τα Λεφτά Και Τρέχα” (1969), “Τα Πάντα Γύρω Από Το Σεξ” (1972), “Μέρες Ραδιοφώνου“ (1987), “Μια Άλλη Γυναίκα“ (1988), “Παίζοντας Στα Τυφλά“ (2002), “ Μelinda & Melinda“ (2004), “Match Point“ (2005), “Vicky Cristina Barcelona” (2008), “Whatever Works” (2009), “You Will Meet a Tall Dark Stranger” (2010), “Midnight in Paris” (2011).

- Υποψήφιος 7 φορές για Όσκαρ Σκηνοθεσίας - Κέρδισε για το “Nευρικός Εραστής” (1977)
- Υποψήφιος 15 φορές για Όσκαρ Σεναρίου - Κέρδισε για τα “Νευρικός Εραστής” (1977), “Η Χάνα Και Οι Αδελφές της” (1986) και “Μεσάνυχτα Στο Παρίσι” (2011)
- Υποψήφιος 1 φορά για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το "Νευρικός Εραστής" (1977)
- Υποψήφιος 3 φορές για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας - Κέρδισε για το “Nευρικός Εραστής” (1977)

____________________________________

Διαβάστε :

"Το μόνο βέβαιο είναι η αβεβαιότητα"
Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα, αλλά οι κακοί περνού καλύτερα ξύπνιοι

Θα ήθελα να σας μεταδώσω ένα θετικό μήνυμα, μα δεν έχω... 





  Ουτοπία  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.