Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31

4:29 μ.μ.


Ο κινηματογράφος, σαν εμπορική επιχείρηση, άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου 1895, στο Γκραν-Καφέ στο Παρίσι, όταν οι αδελφοί Λιμιέρ από τη Λυών οργάνωσαν την πρώτη κινηματογραφική προβολή με εισιτήριο. 
Αυτές τις μέρες (Δεκέμβριος του 2015) γιορτάζει τα γενέθλια του και κλείνει τα εκατόν είκοσι χρόνια. 
Στις 2 Φεβρουαρίου 1896, έγινε η πρώτη δημόσια προβολή στο Λονδίνο. Αυτή η καινούργια μορφή τέχνης άρχισε ήδη να δείχνει τη θαυμαστή της ικανότητα να εξαπλώνεται πέρα από τα εθνικά σύνορα με ταχύτητα που δεν επιβραδύνθηκε ποτέ.
Ο κινηματογράφος πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, χαρακτηρίζεται ως «έβδομη τέχνη», όπως την όρισε πρώτος ο Κανούτο. 

Μία ιστοσελίδα, τώρα, αναλαμβάνει να μαζέψει τις δωρεάν ταινίες που έχουν ανέβει στο Youtube και μπορούν να τις δουν οι χρήστες δωρεάν.


Το Open Culture είναι μία ιστοσελίδα η οποία περιέχει λίστες με τις δωρεάν ταινίες που μπορούν δουν οι χρήστες μέσα από το Youtube. 

Η ιστοσελίδα έχει χωρίσει τις ταινίες ανάλογα με το είδος τους ενώ φυσικά δεν λείπουν οι ειδικές συλλογές με ταινίες από συγκεκριμένους σκηνοθέτες όπως είναι ο Hitchcock, Andrei Tarkovsky, Τσάρλι Τσάπλιν καθώς και ταινίες και ταινίες που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι μέσα από το Youtube οι χρήστες μπορούν να δουν από το κανάλι της Paramount πολλές κλασικές ταινίες ενώ δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε και άλλα κινηματογραφικά στούντιο να ανεβάζουν παλαιότερες ταινίες τους δωρεάν ή με μία μικρή χρέωση.





Το Magico είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του... και οι κανόνες του μας καλοσωρίζουν:


Οι κανόνες του Magico



Όπως όλα τα σοβαρά site έχουν αυστηρούς κανόνες έτσι και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο.... Και τώρα θα σας πω και το άλλο με τον Τοτό :)



Ο μόνος "κανόνας" που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, μέχρι εκεί βέβαια που δεν υπερβαίνει κάποιος τα όρια προσβάλλοντας κάποιον ή κάνοντας ρατσιστικά σχόλια κ.τ.λ 

Σκοπός μας είναι να γίνουμε μία μεγάλη παρέα που ο καθένας θα εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, θα μπορεί να προτείνει αλλαγές στην λειτουργία της σελίδας, θα μπορεί να κάνει τις παρατηρήσεις του και τα αρνητικά του σχόλια. Οι διαχειριστές και γενικά το staff είναι απλά οι "υπάλληλοι" όλων των μελών του site, με μοναδικό ρόλο την βοήθεια και την επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν.
Όπως και για όλα τα υπόλοιπα έτσι και για τον διαμοιρασμό δεν υπάρχουν κανόνες. Κατεβάστε ότι θέλετε και αφήστε τον διαμοιρασμό σε εμάς. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αν θέλει να διαμοιράσει κάποιο αρχείο που κατέβασε ή όχι.

 Επίσης θα σας παρακαλούσαμε να μην στέλνετε σε άλλους χρήστες εξωτερικά Link που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες με torrent.  http://magico.info/?p=torrents&pid=10&cid=52&pid=1609
___________________________________________
Η διαχειριστική ομάδα του Magico.info  


Αφήσαμε τελευταίο το πολύ χρήσιμο, το http://www.dwrean.net/2015/09/online-tainies-seires-ntokimanter-paidika.html , ένα πολυεργαλείο θα το λέγαμε, όχι μόνο για ταινίες... αλλά για πολλά ακόμα, νέα εξυπηρετικά γκατζετάκια, μυστικά και κολπάκια του ψηφιακού μας κόσμου. 
Στο εισαγωγικό τους σημείωμα, οι συντάκτες του dwrean.netμας καλωσορίζουν και παίρνουμε μια γεύση από το μεράκι τους και την αγάπη τους για τους υπολογιστές. 
Μας υπόσχονται ότι θα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και... γιατί όχι, πιο παραγωγική, με δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια που θα "ψαρεύουν" για μας από το χαώδες διαδίκτυο.
Ακόμα μας βεβαιώνουν πως: οτιδήποτε κατεβάζουμε από αυτό το site είναι 100% νόμιμο και δωρεάν!!!
Καθημερινώς ανανεώνεται η λίστα τους με διάφορα, απίθανα, καλούδια που είναι χρήσιμα σε οτιδήποτε κάνουμε!!
__________________________________________
http://www.dwrean.net/2009/06/blog-post_29.html


Κινηματογράφος, το φαινόμενο που κατέκτησε τον κόσμο








* Από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του, ο κινηματογράφος αποτέλεσε ένα φαινόμενο που κατέκτησε τον κόσμο. Εισχώρησε στην καθημερινότητα της κοινωνίας και δημιούργησε με την πάροδο του χρόνου έναν καλλιτεχνικό κόσμο που είχε ως απώτερο σκοπό την προβολή και την δημιουργία ολοκληρωμένων ταινιών, αποτυπώνοντας μέσα από αυτές τις ταινίες την ίδια τη ζωή.


«Κινούμενες» ταινίες διαφόρων ειδών ήταν ήδη μια μορφή ψυχαγωγίας για κάμποσα χρόνια, πριν από την πρώτη δημόσια κινηματογραφική προβολή. 
Ήδη από το 1820 η εφεύρεση της φωτογραφίας είχε δώσει την ώθηση για την εξέλιξη αυτού του μέσου. Τα οπτικά παιχνίδια, μια ακόμη μορφή λαϊκής ψυχαγωγίας, βασίζονταν σε μια από τις θεμελιακές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της κάμερας, την αξιοποίηση του μετεικάσματος.

«Όταν ο κινηματογράφος δεν είναι ντοκουμέντο, είναι όνειρο. Κινηματογράφος σαν όνειρο, σαν μουσική. Καμιά άλλη τέχνη δεν περνάει όπως ο κινηματογράφος πέρα από την καθημερινότητα της ψυχής μας, κατευθείαν προς τα αισθήματά μας, βαθιά μέσα στα σκοτεινά δωμάτια. Μια μικρή ανωμαλία του οπτικού νεύρου, ένα σοκ : εικοσιτέσσερις φωτισμένες εικόνες το δευτερόλεπτο, ανάμεσά τους σκοτάδι, το οπτικό νεύρο δεν καταγράφει το σκοτάδι.» ________________________________________________________ 
Κατερίνα Ζαχαριουδάκη


 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.