Τετάρτη, Απριλίου 8

12:26 μ.μ.




''Εγώ, θα φτιάξω τη ζωή μου... Θέλω 
και μπορώ !''

Η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα των επιλογών μας! 

Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι εξαναγκαστικές από τρίτα πρόσωπα π.χ. οικογένεια, σχολεία ή να είναι εμφυτευμένες υποσυνείδητα μέσα μας από τον τρόπο που μεγαλώνουμε.
Χρειάζεται κριτικό μυαλό και πολλή μελέτη για να μπορέσει ένας άνθρωπος να κάνει ενσυνείδητες επιλογές...  και κατ' επέκταση να είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Γιατί το εύκολο είναι πάντα πιο ελκυστικό, όμως το δύσκολο σε οδηγεί στην ευτυχία!
Κάποιες επιλογές ίσως να έρχονται δεύτερες η και τρίτες στη λίστα μας γιατί απλούστα οι πρώτες και καλύτερες δεν ήταν εφικτές.
Δυστυχώς στη ζωή δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς, όσο κι αν κάποια βιβλία περί "μυστικών της ζωής" και περί "σύμπαντος" θέλουν να μας το πλασάρουν έτσι.

Για παράδειγμα, δεν ερωτευόμαστε πάντα με ανταπόκριση από το ποθητό μας πρόσωπο, δεν γινόμαστε πάντα δεκτοί στη δουλειά των ονείρων μας και μιας και δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Υόρκη θα αρκεστούμε και με την Κρήτη.

Το θέμα είναι πόσο μαθαίνουμε να ζούμε με αυτές τις επιλογές μας και πόσο ευτυχισμένοι είμαστε με αυτές. Ο σύντροφός μας, η δουλειά μας, το σπίτι μας, οι φίλοι μας... πόσο συνειδητές επιλογές ήταν τελικά;;; Μόνο ο χρόνος το δείχνει...

Κλείσε λοιπόν τα μάτια κάθε φορά που σου ζητάνε να είσαι η τελευταία επιλογή και πες μέσα σου δυνατά "όχι".

Εγώ, θα φτιάξω τη ζωή μου... Θέλω και μπορώ !

Γιατί τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών... των δικών μας και των άλλων...

Scholeio.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.