Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην ψυχολογική και πνευματική μας ζωή.              Χρειάζεται να αλλάξουμε τις κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις και αντιλήψεις (σκεπτομορφές) σχετικά με την φύση της πραγματικότητας από την φυσική του Νεύτωνα, που όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνάνε, στην νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι προερχόμαστε από μία πηγή και είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

   Η Κβαντική φυσική δεν ακυρώνει τους νόμους του Νεύτωνα σε σχέση με τα αντικείμενα και τα γεγονότα, απλώς εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν σε υποατομικό επίπεδο της δημιουργίας, από το οποίο όλα τα αντικείμενα, όντα και γεγονότα αποτελούνται.


   1.  - Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το κβαντικό πεδίο με το πεδίο της πρωταρχικής συνειδητότητας, που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται.

   2.  - Το σώμα και ο νους μας είναι όψεις της πραγματικότητας που έχει μορφοποιηθεί, έχουν δηλ. πάρει αυτήν την συγκεκριμένη υλική και νοητική μορφή. Στο βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας είμαστε ενέργεια – κενό – συνειδητότητα.

   3.  - Οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική, υποκειμενική και μοναδική έκφανση του κβαντικού πεδίου – πρωταρχικής συνειδητότητας, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητα» μας.

   4.  - Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μια πραγματικότητα, που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας.

   5.  - Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πιο ευτυχισμένη, πιο αρμονική πραγματικότητα αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή.

   6.  - Επιδράμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας θετικά και αρνητικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε.

   7.  - Είμαστε όλοι εκφράσεις ενός πεδίου συνειδητότητας. Έχουμε μια ενιαία, κοινή πηγή ύπαρξης.

   8.  - Ο παρατηρητής, το παρατηρούμενο, η διαδικασία της παρατήρησης είναι όλα ένα και έχουν την πηγή τους στο κβαντικό πεδίο / ανεκδήλωτη συνειδητότητα.


Η ελευθερία μας αυξάνεται όταν έχουμε επίγνωση του κβαντικού πεδίου δηλ. της πρωταρχικής συνειδητότητας με το να θυμόμαστε ότι αυτό είναι η πηγή όλων όσων υπάρχουν – ή στην πραγματικότητα είναι όλα όσα υπάρχουν και δεν υπάρχουν.
_______________________________________________________________
   Ασχολήθηκαν, Μελέτησαν, Πειραματίστηκαν με τον  Μικρόκοσμο, τα Σωματίδια και τις Συμπεριφορές τους... και είπαν: 

   . Νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανείς δεν καταλαβαίνει κβαντική μηχανική...
– Ρίτσαρντ Φεϋνμαν,  Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 1956 για τη δουλειά του στην Κβαντική Ηλεκτροδυναμική, ειδικά για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής.

   . Αυτοί που δεν παθαίνουν σοκ, όταν ακούν για πρώτη φορά σχετικά με την κβαντική θεωρία δεν είναι δυνατόν να την έχουν καταλάβει
– Νιλς Μπορ, Βραβείο Νόμπελ 1922 για την δομή του Ατόμου


   . Είναι τρελό να κάνεις διαρκώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα   
Αλμπερτ Αϊνστάιν

   . Ψάχνω για ανθρώπους που έχουν μιαν απεριόριστη ικανότητα να μην ξέρουν τι δεν μπορεί να γίνει  
Χένρυ Φορντ

   . Είμαστε αιώνια συνειδητότητα εδώ για να δημιουργήσουμε  και να ζούμε διαφορετικά
_ αστροναύτης Ντ. Εντγκαρ Μίτσελ

   . Ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να δεχτεί την κβαντική θεωρία και είπε «Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν»

      ο Νιλς Μπόρ του απάντησε «Πάψε να λες στο Θεό τι 
 να κάνει».
________
   1.  - Υπάρχει μια οικουμενική συνειδητότητα, πέρα από χώρο και χρόνο. Είναι το μόνο που υπάρχει. (Θεός ;).

   2.  - Η συνειδητότητα αυτή εκδηλώνεται σαν ένα κβαντικό πεδίο με υποατομικά σωματίδια που είναι επίσης πέρα από χώρο και χρόνο. Όλα αλληλοσυνδέονται και δεν υπάρχει χωρισμός ή πράξη ή κίνηση.


   3.  - Το πεδίο περιέχει όλες τις πιθανότητες της εκδήλωσης και της έκφρασης. 
Μπορεί να μορφοποιηθεί σαν οποιοδήποτε  ον, αντικείμενο, γεγονός. Μοιάζει με το λευκό, άμορφο φως σε μια άδεια οθόνη τηλεόρασης χωρίς καμιά εικόνα. Το φως μπορεί να μορφοποιηθεί σε όλες τις πιθανές εικόνες, πράξεις , κινήσεις καθώς πάντα διατηρεί την φυσική, άμορφη κατάσταση του ουδέτερου άσπρου φωτός και γυρίζει σε αυτήν την κατάσταση όταν οι προσωρινές μορφές παύουν να προβάλλονται.
   Με τον ίδιο τρόπο το κβαντικό πεδίο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πιθανή εκδήλωση, καθώς διατηρεί την φυσική, αδιατάρακτη κατάσταση του.

    4.  - Η συνειδητότητα τότε αρχίζει να εκδηλώνεται και να μορφοποιείται, σαν προσωρινές μορφές, όντα και δραστηριότητες που στην συνέχεια διαλύονται πάλι και πάλι μέσα στην ουδέτερη κατάσταση του κβαντικού πεδίου.


   5.  - Η διαδικασία της εκδήλωσης γίνεται πρωταρχικά μέσα από ένα μορφογενετικό πεδίο με νοητικές, συναισθηματικές και φυσικές τάσεις


   6.  - Το εξελισσόμενο μορφογενετικό πεδίο ορίζει σε μεγάλο βαθμό την μορφή, τις τάσεις και τα πάντα που φαίνονται να είναι ξεχωριστά από το κβαντικό πεδίο (κρύσταλλα, μέταλλα, ζωντανοί οργανισμοί, κοινωνίες κλπ)

   Οι δημιουργημένες μορφές και τα όντα είναι αυτοεξελισσόμενα και προσθέτουν πληροφορίες στο μορφογενετικό πεδίο, οδηγώντας την μεταμόρφωση και εξέλιξη του.

   7.  - Η δημιουργία των φυσικών μορφών γίνεται με τον εξής τρόπο:

   Η συνειδητότητα εκδηλώνεται προσωρινά σαν ενέργεια που εκδηλώνεται προσωρινά σαν ύλη. Δυνάμεις της έλξης κάνουν τα σωματίδια να έλκονται μαζί, να δημιουργούν πυρήνες με ηλεκτρόνια που κινούνται σε τροχιά γύρω από αυτόν δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της ύλης.
   Τα άτομα έλκονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν τα μόρια. 
   Μόρια δομούνται μεταξύ τους από δυνάμεις που τα οργανώνουν και που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μορφογενετικό πεδίο της ύλης ή του όντος, δημιουργώντας DNA, κύτταρα, ιστούς, όργανα, συστήματα, οργανισμούς, κοινωνίες και σε μεγαλύτερη κλίμακα, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και σύμπαντα.Όλα αυτά από το ίδιο και μοναδικό κβαντικό πεδίο.


   8.  - Η συνειδητότητα αυτή ενεργεί μέσα από το μορφογενετικό πεδίο του νου και του σώματος του όντος και αρχίζει να εξελίσσει την ικανότητα να μορφοποιεί το απεριόριστο και άμορφο κβαντικό πεδίο με όλο και πιο αρμονικούς και ικανοποιητικούς τρόπους.

Οι δυνάμεις που οδηγούν αυτή τη διαδικασία είναι οι αξίες και τα αρχέτυπα που προβάλλονται από την ίδια αυτή συνειδητότητα και που είναι ενσωματωμένα σε κάθε ήδη δημιουργημένο ον με μορφή αναγκών, επιθυμιών, αντίληψης και συνείδησης.


   9.  - Μερικοί πιστεύουν ότι η δημιουργία αυτή υπάρχει για τον αποκλειστικό λόγο της ικανότητας της συνειδητότητας να εκδηλώσει τις ακόμα ανεκδήλωτες δυνατότητες, δίνοντας έτσι σκοπό στη δημιουργία, που είναι η εξέλιξη, η τελειοποίηση, η θέωση.

_________________________
   *  Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν, Richard P. Feynman, Νέα Υόρκη, 11 Μαΐου 1918 – 
Λος Άντζελες, 15 Φεβρουαρίου 1988), ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο οποίος τιμήθηκε και με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τη δουλειά του στην Κβαντική Μηχανική, ειδικά για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής. Άλλες σημαντικές συνεισφορές του, μεταξύ άλλων, είναι η πρόβλεψη της ύπαρξης των κουάρκς και η εξήγηση της υπερρευστότητας του υγρού ηλίου.


  *  Κβαντική ηλεκτροδυναμική,  (QED) είναι μια κβαντική θεωρία που περιγράφει όλα τα φαινόμενα, πλην της βαρύτητας και της ραδιενέργειας. Αφορά τον τρόπο αλληλεπίδρασης της ύλης με το φως και πιο συγκεκριμένα μεταξύ ηλεκτρονίων, ποζιτρονίων και φωτονίων. Σε τεχνικούς όρους, η QED μπορεί να χαρακτηριστεί ως η θεωρία διαταραχών του κβαντικού ηλεκτρομαγνητικού κενού. 


   *  Μονιστική φιλοσοφία, είναι η θεωρία που ανάγει την ποικιλία του κόσμου σε μία ενότητα μέσω του πνεύματος. Ο μονισμός δέχεται μια μόνο αρχή των όντων και αντιτίθεται απόλυτα στο δυϊσμό ή στις θεωρίες "περί πολλών ουσιών". 
   Υποστηρίζει δηλαδή τη μοναδικότητα της πραγματικότητας και την ύπαρξη μιας μόνο ουσίας στο σύμπαν. 
   Έτσι, μονιστές π.χ. ήταν οι Ίωνες φιλόσοφοι οι οποίοι έκαναν αναγωγή όλων των πραγμάτων σε μια πρώτη ύλη, ο Θαλής ο Μιλήσιος στο νερό, ο Αναξιμένης στον αέρα, ο Ηράκλειτος στη φωτιά.  
   Οι δύο σημαντικότερες κατηγορίες του μονισμού, είναι ο υλισμός και ο ιδεαλισμός. Για τον πρώτο, μοναδική ουσία του σύμπαντος είναι η ύλη, ενώ για το δεύτερο το πνεύμα.
Ο ερμηνευτικός μονισμός επιχειρεί την ερμηνεία μιας σειράς φαινομένων με αναγωγή τους σε μια αρχή, σε ένα και μόνο παράγοντα. 


Album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου