Τρίτη, Ιουνίου 24

8:56 μ.μ.



Μια Πιθανή Κοσμολογία βασισμένη 
στην Κβαντική Φυσική 
και στην Μονιστική Φιλοσοφία

   1.- Υπάρχει μια οικουμενική συνειδητότητα, πέρα από χώρο και χρόνο. Είναι το μόνο που υπάρχει (Θεός).

   2.- Η συνειδητότητα αυτή εκδηλώνεται σαν ένα κβαντικό πεδίο με υποατομικά σωματίδια που είναι επίσης πέρα από χώρο και χρόνο. Όλα αλληλοσυνδέονται και δεν υπάρχει χωρισμός ή πράξη ή κίνηση.

   3.- Το πεδίο περιέχει όλες τις πιθανότητες της εκδήλωσης και της έκφρασης.
Μπορεί να μορφοποιηθεί σαν οποιοδήποτε ον, αντικείμενο, γεγονός.
   Μοιάζει με το λευκό, άμορφο φως σε μια άδεια οθόνη τηλεόρασης χωρίς καμιά εικόνα. 
   Το φως μπορεί να μορφοποιηθεί σε όλες τις πιθανές εικόνες, πράξεις , κινήσεις καθώς πάντα διατηρεί την φυσική, άμορφη κατάσταση του ουδέτερου άσπρου φωτός και γυρίζει σε αυτήν την κατάσταση όταν οι προσωρινές μορφές παύουν να προβάλλονται.
   Με τον ίδιο τρόπο το κβαντικό πεδίο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πιθανή εκδήλωση, καθώς διατηρεί την φυσική, αδιατάρακτη κατάσταση του.

   4.- Η συνειδητότητα τότε αρχίζει να εκδηλώνεται και να μορφοποιείται, σαν προσωρινές μορφές, όντα και δραστηριότητες που στην συνέχεια διαλύονται πάλι και πάλι μέσα στην ουδέτερη κατάσταση του κβαντικού πεδίου.

   5.- Η διαδικασία της εκδήλωσης γίνεται πρωταρχικά μέσα από ένα μορφογενετικό πεδίο με νοητικές, συναισθηματικές και φυσικές τάσεις

   6.- Το εξελισσόμενο μορφογενετικό πεδίο ορίζει σε μεγάλο βαθμό την μορφή, τις τάσεις και τ
α πάντα που φαίνονται να είναι ξεχωριστά από το κβαντικό πεδίο (κρύσταλλα, μέταλλα, ζωντανοί οργανισμοί, κοινωνίες κλπ)
   Οι δημιουργημένες μορφές και τα όντα είναι αυτοεξελισσόμενα και προσθέτουν πληροφορίες στο μορφογενετικό πεδίο, οδηγώντας την μεταμόρφωση και εξέλιξη του.

   7.- Η δημιουργία των φυσικών μορφών γίνεται με τον εξής τρόπο:
   Η συνειδητότητα εκδηλώνεται προσωρινά σαν ενέργεια που εκδηλώνεται προσωρινά σαν ύλ
η. 

   Δυνάμεις της έλξης κάνουν τα σωματίδια να έλκονται μαζί, να δημιουργούν πυρήνες με ηλεκτρόνια που κινούνται σε τροχιά γύρω από αυτόν δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της ύλης.
   Τα άτομα έλκονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν τα μόρια. Μόρια δομούνται μεταξύ τους από δυνάμεις που τα οργανώνουν και που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μορφογενετικό πεδίο της ύλης ή του όντος, δημιουργώντας DNA, κύτταρα, ιστούς, όργανα, συστήματα, οργανισμούς, κοινωνίες και σε μεγαλύτερη κλίμακα, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και σύμπαντα.
   Όλα αυτά από το ίδιο και μοναδικό κβαντικό πεδίο.

   8.- Η συνειδητότητα αυτή ενεργεί μέσα από το μορφογενετικό πεδίο του νου και του σώματος του όντος και αρχίζει να εξελίσσει την ικανότητα να μορφοποιεί το απεριόριστο και άμορφο κβαντικό πεδίο με όλο και πιο αρμονικούς και ικανοποιητικούς τρόπους.

   Οι δυνάμεις που οδηγούν αυτή τη διαδικασία είναι οι αξίες και τα αρχέτυπα που προβάλλονται από την ίδια αυτή συνειδητότητα και που είναι ενσωματωμένα σε κάθε ήδη δημιουργημένο ον με μορφή αναγκών, επιθυμιών, αντίληψης και συνείδησης.

   9.- Μερικοί πιστεύουν ότι η δημιουργία αυτή υπάρχει για τον αποκλειστικό λόγο της ικανότητας της συνειδητότητας να εκδηλώσει τις ακόμα ανεκδήλωτες δυνατότητες, δίνοντας έτσι σκοπό στη δημιουργία, που είναι η εξέλιξη, η τελειοποίηση, η θέωση.

_________________

Βιβλία για παραπέρα έρευνα
Από τη Φυσική στην Μεταφυσική (Νίκος Ταμπάκης)
Το Όνειρο του Σωκράτη (Νίκος Ταμπάκης)
Από την Ποίηση στην Λογική (Νίκος Ταμπάκης)
Από τον Μάνο Δανέζη & τον Στράτο Θεοδοσίου (εκδ. Δίαυλος)
1. Το Σύμπαν που Αγάπησα
2. Η Κοσμολογία της Νόησης
3. Η Οδύσσεια των Ημερολόγιων¨Αναζητώντας τις Ρίζες της Γνώσης.
4. Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. Αστρονομία, Ιστορία Φιλοσοφία.
Ταό και Φυσική (Φριτς Κάπρα)
Υπερφύση – Mετά την Υπερφύση (Λάϊαλ Γουάτσον)
Οι χορευτές δάσκαλοι του Γου Λί (Γκάρυ Ζούκαβ)
Τα επτά πειράματα (Ρούπερτ Σελντρέϊκ)
Οικουμενική Φιλοσοφία (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Ο μυστικός κύκλος της Ζωής (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Κβαντική Συνειδητότητα (Στέφεν Γουολίνσκυ)
Μόρια των συναισθημάτων (Κάντις Περτ)
Τι στο μπιπ ξέρουμε (Βιβλίο και Ταινία)
Τα Ηeart Math books (www.heartmath.com)

____________________________________                                                                            πηγή
  


Απίστευτη Πραγματικότητα



   Η επιστήμη κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα με την πάροδο του χρόνου, απελευθερώνεται από δόγματα, δεν διστάζει να αναθεωρήσει -αρκετές φορές- ακόμα και τον "εαυτό της" και διαδραματίζει πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή και στην εξέλιξη των ανθρώπων. 
   Να πούμε ότι παρουσιάζουμε εδώ, τα τελευταία Μικρά Επιστημονικά Ευρήματα... μέχρι νεωτέρας ;

   1. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει περισσότερα βακτήρια απ’ ότι κύτταρα. Δηλαδή, 75 δισεκατομμύρια κύτταρα και 10 φορές περισσότερα βακτήρια. Αποτελούμαστε στην πραγματικότητα στο 90% από βακτήρια.

   2. Δεδομένου ότι η σύνθεση ενός μορίου του νερού το καθιστά στο 99,99% κενό, ένα γεμάτο ποτήρι νερό είναι επίσης άδειο στο 99,99%.
3. Τα φυτά μπορούν να επικοινωνούν. Δέντρα όπως η ακακία, το σφεντάμι ή η λεύκα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν πτητικές οργανικές ενώσεις για να προειδοποιούν άλλα δέντρα και φυτά για την παρουσία κάποιου φυτοφάγου ζώου, έτσι ώστε να προλάβουν να απελευθερώσουν τοξίνες στο φύλλωμά τους και να προστατευθούν από τους εχθρούς.

   4.Ένας ιός μπορεί να μολυνθεί. Ο ιός Mamavirus, για παράδειγμα, μπορεί να μολυνθεί από έναν άλλο ιό που ονομάζεται Spoutnik.

   5. Υπάρχει 100 φορές περισσότερη ζωή στο δέρμα μας από τον συνολικό πληθυσμό των ανθρώπων στη Γη.

   6. Τα ζώα έχουν, επίσης, τη συναίσθηση του θανάτου. Οι ελέφαντες και ορισμένα είδη πιθήκων παρατηρούνται συχνά να θρηνούν.

   7. Ο συνολικός πληθυσμός των γαιοσκωλήκων στη Γη είναι ο διπλάσιος του συνολικού πληθυσμού όλων των άλλων ζωντανών οργανισμών.

   8. Ο άνθρωπος δεν εφηύρε τα εργαλεία. Ενυδρίδες, μαϊμούδες, ελέφαντες και μερικά πουλιά χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα εργαλεία αρκετό καιρό πριν τους ανθρώπους.

   9. Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν. Τα γονίδιά τους είναι σε πολλά πλάσματα γύρω μας, όπως σε πάπιες, περιστέρια, κότες κ.ά.

   10. Ο άνθρωπος μοιράζεται το 98% των γονιδίων του με το χιμπατζή. Αλλά και 35% με την ασφόδελο (κρινοειδές ποώδες φυτό).

   11. 5 με 10% των ανθρώπων που έζησαν ποτέ είναι ζωντανοί σήμερα.

   12. 6.000 χρόνια πριν, η έρημος Σαχάρα ήταν καταπράσινη.

   13. 75% των αποθεμάτων του γλυκού νερού είναι σε στερεή μορφή.

   14. Η πολύ συμπυκνωμένη μορφή των 46 χρωμοσωμάτων του DNA μας θα μπορούσε να καλύψει 26.000 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης, αν τη τεντώναμε.

   15. Την ίδια στιγμή, έχουμε μόνο τον μισό αριθμό γονιδίων του ρυζιού.

   16. Το Bing Bang δεν ήταν μια έκρηξη, αλλά μια μακροχρόνια διαδικασία.

   17. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο έμβια όντα στον Άρη, όλα τα επιζώντα βακτήρια, δηλαδή, που προήλθαν από τη Γη από το 1971 με τις διαδοχικές ανιχνεύσεις μας.

   18. Η Γη αποκτά 40.000 τόνους υλικών κάθε χρόνο από τις πορείες των αστεροειδών που προέρχονται από την άκρη του ηλιακού συστήματος και καταλήγουν στον πλανήτη μας.

   19. Η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη περίπου 3,82 εκατοστά κάθε χρόνο.

   20. Οι μαύρες τρύπες είναι τα φωτεινότερα αντικείμενα του Σύμπαντος, καθώς όλες οι ύλες πέφτουν στις τρύπες και τις μετατρέπουν σε γιγαντιαία πηγάδια φωτός.


album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.