Τρίτη, Ιουνίου 24Επιστημονικές Αλήθειες Και Θεωρίες
Που Αλλάζουν Την Αντίληψη Μας Για Τον Εαυτό Μας, 
Την Ύλη Και Την Πραγματικότητα.

Νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανείς δεν καταλαβαίνει κβαντική μηχανική
– Ρίτσαρντ Φεϋνμαν 

Αυτοί που δεν παθαίνουν σοκ, όταν ακούν για πρώτη φορά σχετικά με την κβαντική θεωρία δεν είναι δυνατόν να την έχουν καταλάβει
– Νιλς Μπορ (Βραβείο Νόμπελ 1922 για την δομή του Ατόμου)
Είναι τρελό να κάνεις διαρκώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά   αποτελέσματα
Αλμπερτ Αϊνστάιν

Ψάχνω για ανθρώπους που έχουν μιαν απεριόριστη ικανότητα να μην ξέρουν τι δεν  μπορεί  να γίνει
Χένρυ Φορντ


Είμαστε αιώνια συνειδητότητα εδώ για να δημιουργήσουμε και να ζούμε διαφορετικά
- Ντ. Εντγκαρ Μίτσελ (αστροναύτης) 

Ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να δεχτεί την κβαντική θεωρία και είπε «Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν»

ο Νιλς Μπόρ του απάντησε «Πάψε να λες στο Θεό τι να κάνει».

Σωτήρης Δημητρίου, Εικαστικές Προσεγγίσεις


Χημεία των Συναισθημάτων 
και  Ηλεκτρική Συνδεσμολογία του Εγκεφάλου


   1.- Κάθε συναίσθημα δημιουργεί διάφορα πεπτίδια/ορμόνες (διαμέσου του υποθάλαμου και της υπόφυσης) που γίνονται δεκτά από ειδικούς δέκτες σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας
(Candis Pert Ph D φυσιολογίας και βιοφυσικής)
   2.- Τα πεπτίδια αυτά λειτουργούν σαν ναρκωτικά προς τα οποία εθίζονται τα κύτταρα μας δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο με επαναλαμβανόμενες συναισθηματικές καταστάσεις και συμπεριφορές.
   3.- Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε μια σκέψη ή συναίσθημα δημιουργούνται συνδέσεις ή συνάψεις ανάμεσα στα κύτταρα (νευρώνια) του εγκεφάλου.
Αυτές οι συνάψεις δημιουργούν ένα περίπλοκο δίκτυο πληροφοριών που ονομάζονται neuronet δηλ. ένα πλέγμα νευρώνων ή δίκτυο νευρώνων, που στη συνέχεια ορίζουν τις αντιδράσεις μας προς ορισμένα ερεθίσματα.

   Έτσι, δημιουργούνται προγραμματισμοί που περιορίζουν στη συνέχεια τα συναισθήματα μ
ας, τις αντιδράσεις μας και τις συμπεριφορές μας. Αυτοί οι μαθημένοι (χαραγμένοι) διάδρομοι της ηλεκτρικής και χημικής ροής στον εγκέφαλο συμβάλλουν στον φαύλο κύκλο και επανειλημμένα αναδημιουργούμε τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες καταστάσεις.
   4.- Αυτά που βλέπουμε δεν δημιουργούνται από τα μάτια μας αλλά από τον ίδιο τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος δέχεται πληροφορίες από τα μάτια 40 φορές / δευτερόλεπτο, αλλά αναδομεί αυτά που «βλέπουμε» ανάλογα με αυτά που έχει ήδη βιώσει, νιώσει ή πιστέψει.
 Η αντίληψη μας επηρεάζεται ιδιαίτερα από συναισθηματική φόρτιση του παρελθόντος. Σε μεγάλο βαθμό αυτά που βλέπουμε καθορίζονται από τις προηγούμενες εμπειρίες μας. Τείνουμε να βλέπουμε αυτά που πιστεύουμε και να αγνοούμε αυτά που δεν πιστεύουμε.

   5.- Ο εγκέφαλος αντιδράει με τον ίδιο τρόπο, όταν βλέπουμε κάτι και όταν θυμόμαστε το ί
διο. Συχνά δεν βλέπουμε αυτό που δεν είμαστε εκπαιδευμένοι να δούμε.
   6.- Όταν επεμβαίνουμε και μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε, να νιώθουμε και να αντιδράμε διαφορετικά, αυτό αντιστρέφει την χημική εξάρτηση των κυττάρων και την ηλεκτρική συνδεσμολογία του εγκεφάλου. Η αντιστροφή αυτή μας δίνει την ελευθερία να επιλέξουμε πως θέλουμε να αντιληφθούμε, να νιώθουμε και να αντιδράμε ώστε να είμαστε πια ελεύθεροι από τους χημικούς και ηλεκτρικούς προγραμματισμούς.

   7.- Φαίνεται να υπάρχει ένα μορφογενετικό πεδίο (
βιολόγος Ρούπερτ Σελντρεικ) ή ένα συλλογικό ασυνείδητο (Κ. Γιούνγκ) μέσα στο οποίο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και από το οποίο αντλούμε κοινές τάσεις, ώστε όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδράει, αυτό κάνει την νέα αντίδραση πιο προσιτή σε όλους τους άλλους που μοιράζονται αυτό το κοινό μορφογενετικό πεδίο.
   8.- Στην πόλη Ουάσιγκτον (DC) στην Αμερική που είχε τον μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας στην Αμερική, έγινε ένα πείραμα σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία. 4000 διαλογιζόμενοινσυγκεντρώθηκαν εκεί ένα καλοκαίρι διαλογιζόμενοι αρκετές φορές την ήμερα.
Όπως και με 48 προηγούμενες μελέτες σε άλλες πόλεις το ποσοστό της εγκληματικότητας μειώθηκε κατά 25%.

   9.- Ο Ιάπωνας γιατρός Μάσαρο Εμότο έκανε μια σπουδαία μελέτη με το νερό που δείχνει οπτικά και εντυπωσιακά πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορούν να αλλάζουν εν
τελώς, θετικά και αρνητικά, την φύση του νερού όταν κρυσταλλώνεται.
   10.- Έρευνες του γιατρού Λάρι Ντόσι. Χώρισε όμοια κύτταρα σε δύο δοχεία και έβαλε την ίδια ποσότητα ενός δηλητηρίου στα δύο δοχεία. Προσευχήθηκε για τα κύτταρα του ενός δοχείου άλλα όχι για τα κύτταρα του άλλου. Τα κύτταρα του δοχείου για τα οποία προσευχήθηκε είχαν 20% ποσοστό μεγαλύτερης επιβίωσης από τα άλλα.

   Τότε έκανε το ίδιο πείραμα οραματιζόμενος φως στα κύτταρα του ενός δοχείου. Πάλι υπήρξε ποσοστό 20% μεγαλύτερης επιβίωσης στα κύτταρα αυτά. Μετά έκανε το ίδιο πείραμα κάνοντας προσευχή και οραματιζόμενος φως στα κύτταρα του ενός δοχείου. Και υπήρξε 40% ποσοστό μεγαλύτερης επιβίωσης στα κύτταρα αυτά. Η θετική του πρόθεση είχε θετική επίδραση σ’ αυτά.


Η Καρδιά, ο Εγκέφαλος και  το Αμυντικό Σύστημα

   1.- Τα συναισθήματα μας επιδρούν πάνω στη συχνότητα των κτύπων της καρδιάς (ΗRV – heart rate variability)
   Αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν ένα ακανόνιστο και χαοτικό κτύπο στην καρδιά. 

   Αυτό δημιουργεί σύγχυση στον εγκέφαλο μειώνοντας τη διαύγεια μας και επίσης την αποτελεσματικότητα του αμυντικού συστήματος.   Πέντε λεπτά θυμού μειώνουν μερικές λειτουργίες του αμυντικού συστήματος για πέντε ώρες.

   2.- Πέντε λεπτά αγάπης ή ευγνωμοσύνης επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο για πέντε ώ
ρες. Επίσης, αυξάνουν την διαύγεια της αντίληψης και της σκέψης καθώς και την δημιουργικότητα μας.

   3.- Μπορούμε να εστιαστούμε στο χώρο της καρδιάς καθώς καλλιεργούμε συναισθήματα αγ
άπης και ευγνωμοσύνης για να δυναμώσουμε το αμυντικό σύστημα, τη διαύγεια και την ικανότητα μας να λύνουμε προβλήματα και παίρνουμε αποφάσεις. «Ακούγοντας την καρδιά» ( η τεχνική περιγράφεται παρακάτω)


Η Φύση της Υποατομικής Φυσικής

   1.- Ύλη και ενέργεια εναλλάσσονται. Η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να γίνει ύλη (πυρηνική ενέργεια - ατομική βόμβα) Ε=mc2 (A. Einstein)

   2.- Σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή / και σαν κύματα. Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο.

   3.- Η αρχή του Χαϊζενμπεργκ. Δεν μπορούμε να ορίσουμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου. Μπορεί να μετρήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Ο Γ. Βίγκνερ θεωρεί ότι όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο επιδρούμε στην συμπεριφορά του. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο.

   4.- Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πυκνή και αδιαπέραστη ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό – Μεγάλα πεδία ηλεκτρονίων με ελάχιστη ύλη/συμπαγής ενέργεια στο κέντρο. Ζούμε σε ένα σύμπαν δημιουργημένο από «αντικείμενα» που είναι στην πραγματικότητα 99% κενό.

   5.- Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί εκεί. Είναι εκεί και μετά δεν είναι εκεί, και μετά πάλι είναι εκεί. Φαίνεται ότι το κενό και η ύλη είναι ένα και το αυτό.

   6.- Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί συγχρόνως σε πάνω από μία θέση. Σ’ ένα πείραμα ένα σωματίδιο εμφανίστηκε σε 3000 μέρη συγχρόνως.

   7.- Εμπλοκή. Μη τοπική επίδραση (!) Ένα σωματίδιο μπορεί να έχει μία εμπλοκή με ένα άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να επιδρούμε στο σωματίδιο αυτό, όταν επηρεάζουμε ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε σύνδεση, όχι φυσική.

   8.- Κβαντικά άλματα. Τα Ηλεκτρόνια μπορούν να αλλάζουν θέση, στιγμιαία. Ξαφνικά εμφανίζονται σε μια άλλη τροχιά με ανώτερη ή χαμηλότερη ενέργεια ή απόσταση από τον πυρήνα.

   9.- Κβαντικά πεδία. Υπάρχει ένα πεδίο πιθανοτήτων, υπάρχει μια «εσωτερική» αόρατη τάξη ή κβαντικό πεδίο, σύμφωνα με τον Ντ. Μπόμ, (μαθητή του Αϊνστάιν) όπου όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοαγγίζονται και αλληλοεπιδρούν ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου. 
   Τίποτα δεν είναι ξεχωριστό. Υπάρχει μόνο ένα αδιαφοροποίητο πεδίο από ανεκδήλωτες, ακόμη, πιθανότητες. 
   Μερικοί αντιλαμβάνονται το πεδίο αυτό σαν την πρωταρχική συνειδητότητα. Αυτό το πεδίο εκδηλώνεται σαν εξωτερική ορατή τάξη ή κόσμος όντων, αντικείμενων και γεγονότων μόλις αρχίσουμε να το παρατηρούμε και στην πραγματικότητα να το δημιουργούμε με την παρατήρηση μας, μέσω των υποσυνειδήτων πεποιθήσεων.

   9.- Σ’ αυτό το επίπεδο της ύπαρξης, που ονομάζεται εσωτερική τάξη, κβαντικό πεδίο ή πρωταρχική συνειδητότητα

   α) Όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοσυνδέονται ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου


   β) Δεν υπάρχει χώρος, επειδή ένα σωματίδιο μπορεί να βρίσκεται σε πάνω από ένα σημείο, συγχρόνως επηρεάζεται από τις επιρροές που δέχεται ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο δεν είναι φανερά συνδεδεμένο.


   γ) Δεν υπάρχει χρόνος, επειδή δεν χρειάζεται χρόνος για ένα σωματίδιο προκειμένου να εμφανιστεί σε άλλη θέση και μπορεί να εμφανιστεί σε πάνω από μία θέση συγχρόνως.


   δ) Ένα αποτέλεσμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μια τοπική αιτία, εφόσον όλα είναι συνδεδεμένα μέσα σε ένα ενιαίο χώρο και χρόνο και συνεπώς κάθε τι επιδράει σε κάθε τι και όλα επηρεάζονται από κάθε τι- μέσα στον ενιαίο χώρο και χρόνο.


   ε) Δεν υπάρχουν ξεχωριστά όντα, αντικείμενα, γεγονότα ή καταστάσεις. Όλα αυτά αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο παρατηρητή του οποίου γίνονται αντικείμενα παρατήρησης.


   10.- Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, το αντικείμενο της παρατήρησης ξεπηδάει από το κβαντικό πεδίο παίρνοντας συγκεκριμένη μορφή και μετρήσιμη υπόσταση μόνο όταν ο παρατηρητής το παρατηρήσει.


Τι σημαίνουν όλα αυτά στην 
Ψυχολογική και Πνευματική μας Ζωή.   Χρειάζεται να αλλάξουμε τις κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις και αντιλήψεις (σκεπτομορφές) σχετικά με την φύση της πραγματικότητας από την φυσική του Νεύτωνα, που όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνάνε, στην νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι προερχόμαστε από μία πηγή και είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας.
   Η Κβαντική φυσική δεν ακυρώνει τους νόμους του Νεύτωνα σε σχέση με τα αντικείμενα και τα γεγονότα, απλώς εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν σε υποατομικό επίπεδο της δημιουργίας, από το οποίο όλα τα αντικείμενα, όντα και γεγονότα αποτελούνται.

   1.- Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το κβαντικό πεδίο με το πεδίο της πρωταρχικής συνειδητότητας, που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται.

   2.- Το σώμα και ο νους μας είναι όψεις της πραγματικότητας που έχει μορφοποιηθεί, έχουν δηλ. πάρει αυτήν την συγκεκριμένη υλική και νοητική μορφή. Στο βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας είμαστε ενέργεια – κενό – συνειδητότητα.

   3.- Οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική, υποκειμενική και μοναδική έκφανση του κβαντικού πεδίου – πρωταρχικής συνειδητότητας, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητα» μας.

   4.- Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μια πραγματικότητα, που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας.

   5.- Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πιο ευτυχισμένη, πιο αρμονική πραγματικότητα αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή.

   6.- Επιδράμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας θετικά και αρνητικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε.

   7.- Είμαστε όλοι εκφράσεις ενός πεδίου συνειδητότητας. Έχουμε μια ενιαία, κοινή πηγή ύπαρξης.

   8.- Ο παρατηρητής, το παρατηρούμενο, η διαδικασία της παρατήρησης είναι όλα ένα και έχουν την πηγή τους στο κβαντικό πεδίο / ανεκδήλωτη συνειδητότητα.

   9.- Η ελευθερία μας αυξάνεται όταν έχουμε επίγνωση του κβαντικού πεδίου δηλ. της πρωταρχικής συνειδητότητας με το να θυμόμαστε ότι αυτό είναι η πηγή όλων όσων υπάρχουν – ή στην πραγματικότητας είναι όλα όσα υπάρχουν και δεν υπάρχουν.
   Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο πολύ αν η επίγνωση αυτή γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν μπορούμε να την βιώσουμε μέσα από τον διαλογισμό ή άλλους τρόπους.
______________________________________________


Βιβλία για παραπέρα έρευνα

Από τη Φυσική στην Μεταφυσική (Νίκος Ταμπάκης)
Το Όνειρο του Σωκράτη (Νίκος Ταμπάκης)
Από την Ποίηση στην Λογική (Νίκος Ταμπάκης)
Από τον Μάνο Δανέζη & τον Στράτο Θεοδοσίου (εκδ. Δίαυλος)
1. Το Σύμπαν που Αγάπησα
2. Η Κοσμολογία της Νόησης
3. Η Οδύσσεια των Ημερολόγιων¨Αναζητώντας τις Ρίζες της Γνώσης.
4. Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. Αστρονομία, Ιστορία Φιλοσοφία.
Ταό και Φυσική (Φριτς Κάπρα)
Υπερφύση – Mετά την Υπερφύση (Λάϊαλ Γουάτσον)
Οι χορευτές δάσκαλοι του Γου Λί (Γκάρυ Ζούκαβ)
Τα επτά πειράματα (Ρούπερτ Σελντρέϊκ)
Οικουμενική Φιλοσοφία (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Ο μυστικός κύκλος της Ζωής (Ρόμπερτ Νατζέμυ)
Κβαντική Συνειδητότητα (Στέφεν Γουολίνσκυ)
Μόρια των συναισθημάτων (Κάντις Περτ)
Τι στο μπιπ ξέρουμε (Βιβλίο και Ταινία)
Τα Ηeart Math books (www.heartmath.com)

____________________________________  

                                                                          πηγή

album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου