Πέμπτη, Ιανουαρίου 16

2:31 μ.μ.


οι Παραγραφές, το Αρχείο 
...και οι "δικοί μας Νόμοι"

       Πολλές φορές άλλα λέμε και άλλα πράττουμε. Συνήθως το συμπέρασμα βγαίνει πάντα από το αποτέλεσμα...  στο τέλος...  και είναι δύσκολο να το ξεγελάσεις. 

   Εμείς πάντως τα έχουμε καταφέρει έτσι, που τα έχουμε τακτοποιήσει όλα σε κουτάκια (λήθης και παραγραφής) μέσα στο "Νομικό μας Πολιτισμό" μέσα στο μυαλό μας, μέσα στις συνειδήσεις μας....!

   Δεν είχαμε τι να κάνουμε....  η ανία... ο παροπλισμός...  Είναι κακοί σύμβουλοι....
Στην προσπάθεια μας να ασχοληθούμε με κάτι επικοδομητικό... Να γίνουμε χρήσιμοι και πρακτικοί, λέμε δεν κάνουμε μια καταγραφή των επιτευγμάτων μας...;  
  
   Συγχωρήστε μας για τη μνήμη μας... Συγχωρήστε μας για τη καταγραφή... 
Να μην μας συγχωρέσετε γι' αυτά που αφήσαμε απ' έξω...

Να λοιπόν μερικά "συμπεράσματα" που βγαίνουν από κάποια "αποτελέσματα"


Καμία σχέση, βεβαίως, δεν έχει η "δική μας πραγματικότητα" 
με την Ιδανική Πολιτεία....

   . Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων επενδύθηκαν στη "τύχη"... στη ρουλέτα, στο χρηματιστήριο, στα ζάρια.... Εκεί που "δεν είναι εγγυημένες οι αποδόσεις" ή "τα επενδυτικά προϊόντα ενέχουν ρίσκο"..... Σε προειδοποιεί ο νομοθέτης, ο "άρχων", 
ο βουλευτής.... Αυτός που επέλεξες εσύ. Αυτός που πληρώνεις να διοικεί με δικαιοσύνη. Αυτός που ορκίστηκε να "προστατεύει" εσένα και το Σύνταγμα. Αυτός, σου λέει ότι δεν έχει καμία ευθύνη.....και νομοθετεί καταλλήλως....!!!!!! 
Ας πρόσεχες.... Μπορείς να τον κατηγορήσεις ;  Χα χα χα... στην έσκασε....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισε το 1ο κουτάκι, ο φάκελος στο αρχείο.

   . Μαζί "χάθηκαν" (σαρώθηκαν), στο χρηματιστήριο και όλα τα "σεντούκια", το "για μια ώρα ανάγκης", το λίπος που λένε στις μέρες μας, ακόμη και δάνεια (έγκλημα), πήραν άνθρωποι με την καθημερινή προτροπή των παπαγάλων....  Οι μεγαλύτεροι από μας το θυμούνται πολύ καλά.  Η πρώτη μεγάλη "επιδρομή" των διψασμένων για αίμα, σαρκοβόρων.
Ας πρόσεχες.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ; Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισε το 2ο κουτάκι, ο φάκελος στο αρχείο

   . Μαζί με τα Κρατικά Ομόλογα των ταλαίπωρων "επενδυτών με τη σιγουριά του Ελληνικού δημοσίου", ισοπεδώθηκαν, κάηκαν, "κουρεύτηκαν", όνειρα, σχέδια, σπουδές και ζωές ανθρώπων.... Το περίφημο κούρεμα ήταν μόνο για το εγχώριο χρήμα όσων δεν "ήξεραν".  Για όλους τους υπόλοιπους δόθηκε ο χρόνος να "τακτοποιηθούν"...
Η δεύτερη μεγάλη "επιδρομή" των διψασμένων για αίμα, σαρκοβόρων.

Ας πρόσεχαν.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ; Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισε το 3ο κουτάκι, ο φάκελος στο αρχείο


   . Η αδιαφορία, η εγκατάλειψη, η απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, είναι μεγαλύτερο έγκλημα, από το τεράστιο ποσό που στοίχισαν οι κατασκευές και η όλη διοργάνωση της φιέστας.  Από τις (έμμεσες) καταχρήσεις του Δημοσίου χρήματος που δόθηκε σε ημέτερους και μη... μέχρι τις απίθανες, αστρονομικές αμοιβές των εμπλεκομένων.  

Έτσι συνηθίσαμε να το λέμε "double σκάνδαλο".  Όσοι από μας, έχουμε αναζητήσει να δούμε από κοντά πως είναι τώρα, (σχεδόν όλα), τα Ολυμπιακά έργα... Έχουμε κλάψει.....  Δεν είναι υπερβολή.

Ας πρόσεχαμε.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ; Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισαν τα 4ο-5ο κουτάκια, ο φάκελος στο αρχείο


   . Οι επιδοτήσεις που μόνοι τους "ψήφιζαν όλοι εν χορώ" στη βουλή, τους επέτρεπαν να προσφέρουν μια πρωτόγνωρη άνεση ακόμα και χλιδή, στο κόμμα,  (Όλοι μαζί τα τρώγανε).  Αλλά, να τάχε το κράτος τουλάχιστον, δεν τάχε ή χώρα, να τους τα δώσει....  Δεν τάχε.... Δεν τάχαμε..... Έπρεπε όμως να τους τα δώσουμε !!!!!!
   Και για να μην είναι τσιγκούνικα τα πράγματα, να υπάρχει άνεση και για τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους, τις θωρακισμένες λιμουζίνες, και γενικότερα για την απρόσκοπτη λειτουργία της δημοκρατίας... (γέλια)..... έπρεπε να καλύψουν το κενό από αλλού.
   Δανείζονταν λοιπόν, επίσημα, στο όνομά μας, παραπάνω χρήματα, και πάντα οι "ανάγκες" τους προηγούνταν από τις "ανάγκες" των πολιτών και των υποδομών της χώρας. 

Ας προσέχαμε.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ; Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισε το 6ο κουτάκι, ο φάκελος στο αρχείο.


   . Δανείζονταν και ιδιωτικά, σαν κόμμα, βάσει των ποσοστών... ! ! !  Δανείζονταν από τις τράπεζες..... Τις  άδειασαν τις τράπεζες,  δεν πειράζει μετά θα τις βγάλουν "bad bank" και καθάρισαν.  
Και καλά θα μου πεις .... Πώς τους έδιναν, με τι εγγυήσεις ; Ακινήτων ; Μετοχών ; Προσωπικών περιουσιών ; 
  Όχι καλέ αυτά είναι για τους ηλίθιους υπηκόους
του φέουδου.... Η εγγύηση ήταν τα μελλοντικά ποσοστά....!!!!!!!!  Τα "αγορασμένα"....  Τι στο καλό.... 
   Οι "στρατοί" κάθε κόμματος είχαν διογκώσει τόσο πολύ το δημόσιο που είχε αρχίσει να γίνεται "πρόβλημα".... και μελλοντικά... 
   Κάποια στιγμή, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο ένας το μετέθετε στον άλλον...   Του τελευταίου θα του μείνει ο μουντζούρης !!!!  Και τα δάνεια θα πληρωθούν από μας.
Ας προσέχαμε.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ;  Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισε το 7ο κουτάκι, ο φάκελος στο αρχείο


   .  Και επειδή ο ένοχος έχει ανάγκη από συνενόχους έγιναν κουφοί.... Έγιναν τυφλοί σε όλες τις παρανομίες του δημοσίου και του ιδιωτικού βίου, της κρατικοδίαιτης αγοράς....
Συμμορίες λεηλατούν την χώρα χρόνια...   Η Συμφωνία δεν παραβιάζεται ποτέ, δεν τους αγγίζουμε δεν μας αγγίζουν... 
Και αυτοί νομοθετούσαν.... και νομοθετούσαν...  για μία "Χώρα Αδίκου"... και μεις "διαδηλώναμε"... "διεκδικούσαμε"...  ψιλικατζίδικα... Ο καθένας για το "δικό του", μα σπίτι... μα εξοχικό... μα αυτοκίνητο... το λέγανε. 
Ακόμα κι αν "ξέφευγε κάτι", αν κάποιος που δεν άντεχε τόση βρώμα.... έβγαινε στα κεραμίδια...   
Κανένα πρόβλημα... Εξεταστικές... και ο φάκελος στο αρχείο...  Τα μεγάλα μυαλά...Έχουν φροντίσει για όλα ! ! !
Ας προσέχαμε.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ;  Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισαν τα (χάσαμε τον αριθμό) κουτάκια, ο φάκελος στο αρχείο.


   . Τίποτα δεν μπορούσε να τους αγγίξει.....  
Ακόμα και "στοιχεία άλλων χωρών, επίσημα, που, όπου δόθηκαν, έφεραν αποτελέσματα. Δηλαδή χρήματα στα ταμεία από φοροδιαφυγή... Εδώ τίποτα.  Εδώ τζίφος.... 
Λίστα Λαγκάρντ επικράτησε να την λέμε.... Εδώ δεν ευδοκίμησε !
   Δεν μασάμε εμείς...  "Ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς...!" 
Ας προσέχαμε.... Μπορείς να τους κατηγορήσεις ;  Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου, έκλεισαν τα (χάσαμε τον αριθμό) κουτάκια, ο φάκελος στο αρχείο.


   .  Παρ' ολίγο να μην αναφέρουμε  την σπουδαία  (εικονική, πλασματική, ψεύτικη) σύγκληση...  Που με την βοήθεια αρπακτικών, που περιμένουν πάντα τέτοιες ευκαιρίες, μας "βοήθησαν" να πιαστούμε στη φάκα. 
   Μας έκρυψαν με μαεστρία χρέη. Μαγειρεύτηκαν αριθμοί. Κάναμε το άσπρο μαύρο. Μια διαλυμένη χώρα...  χωρίς υποδομές, χωρίς ανταγωνίσιμη βιομηχανία, χωρίς εκσυγχρονισμένη γεωργία και κτηνοτροφία, θεωρήθηκε... 
   Δηλαδή έτσι ισχυριστήκαμε και μας πίστεψαν, ότι είμαστε μια μικρή μεν αλλά συγκροτημένη, δομημένη καλά, οικονομία. 
   Μας βοήθησαν να "μπούμε" στη "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια", γυμνοί και ξυπόλητοι....  Τους βοηθήσαμε να  κατασπαράζουν τις σάρκες μας, φαίνεται ότι ξέρουν καλά τη δουλειά άλλωστε... 
   Όλα πρόχειρα, όλα στο πόδι, όλα δήθεν... Από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια γίναμε και 'μεις δήθεν.   
Ας προσέχαμε.... Μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν ;  Χα χα χα... στην έσκασαν....

Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου, έκλεισαν τα (χάσαμε τον αριθμό) κουτάκια, ο φάκελος στο αρχείο.


   . Και τέλος ποιος, ακριβώς, ήταν ο μαγικός αριθμός του περιβόητου ελλείμματος... ; 
Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι μαγειρεύτηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος .... επίτηδες ώστε να γίνει αυτό που "γίνεται".....   "Η Πολιτεία το ψάχνει"...... ! ! !  
Μόλις ενημερωθεί  πότε παραγράφονται τα τυχόν αδικήματα που προκύψουν θα το βρεί.  
Είναι πολύ βολική η πατέντα με τα "κουτάκια".... 


   Εδώ υπάρχει "νόμος και τάξη".  Όλοι μαζί, έχουν φτιάξει, ένα "δεμένο, στιβαρό σκαρί".... Θα άντεχε στις φουρτούνες... 
Στη λαϊκή καταγραυγή, στα αυταπόδεικτα αδικήματα, στα εγκλήματα αμέλειας και αδιαφορίας.   Ένα σενάριο επιστημονικά δομημένο,  με λαϊκό έρεισμα, (κομματικοί στρατοί)  ασφαλιστικές δικλίδες....   Δούλεψαν για την επιτυχία του, τα καλύτερα  "μυαλά" του είδους.
Μπορείς να τους κατηγορήσεις ; Χα χα χα... στην έσκασαν....


Παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου,  έκλεισαν τα (κουραστήκαμε, σταματήσαμε το μέτρημα) κουτάκια, ο φάκελος στο αρχείο.


   Ερωτήσεις...  Απορίες, πράγματα που αν τα βάλεις κάτω με τη λογική σου τρελαίνεσαι.   Έπρεπε να οδηγηθούμε "σφαχτάρια" στους χασάπηδες...;  Ήταν ο μόνος δρόμος... ; Δεν μπορούσαμε να το προλάβουμε...;  

   Ακόμα κι αν  "έπρεπε"....   Δεν είχε, δεν είχαν,  υποχρέωση, ΙΕΡΗ... να ενημερώσουν για αυτό που θα συμβεί... ; !   Σ' αυτό που "αναγκάζονται"  να καταφύγουν... ; ! 
Και δεν θάπρεπε να ξεκινήσουν από τους εαυτούς τους...;  Αφού είχαν κάνει σωρεία λανθασμένων επιλογών και κινήσεων...;  
Ποιανού είναι τα "λάθη" της θειάς μου της Μαριγούλας ;

   Αυτοί που ήταν  στο τιμόνι δεν έβλεπαν ότι οδηγούν το καϊκι στη ξέρα...;  Δεν ήταν κανείς στη βάρδια...;  Ακυβέρνητο το πλοιάριο...;  Δεν είχαν χάρτες...;  Αφού κάθεσαι εσύ στο τιμόνι... πως μου μιλάς για ατύχημα ; 

   Ο ισχυρισμός του ατυχήματος είναι ηλίθιος. Είναι ατυχής. Είναι προσβλητικός. Μας προσβάλλετε όλους, αγαπητοί "κυβερνήτες" του πλοιαρίου. 

   Θα μου πείτε θα γλυτώναμε....;   Θα τα κατάφερνε  "το καϊκι Ελλάδα", μόνη και ανεξάρτητη  (;) να ταξιδεύει στον ωκεανό.... ;   Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των υποθέσεων...  
Με το ένστικτό μας περισσότερο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κι άλλος δρόμος. Έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε, ακόμα σε αρχές και έννοιες ξεχασμένες... 

   Όπως δικαιοσύνη, αυτοδιάθεση, αξιοπρέπεια, καλοσύνη, ηθική (προσωπική ηθική-ανεξάρτητα αν είναι νόμιμο κάτι ή όχι-), ανθρωπιά και αλληλεγγύη...  Και προσωπικά, στο μερτικό του καθένα... και συλλογικά. 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανθρωπότητα.... ο πλανήτης... ο "Κόσμος" είναι μόνο "αδηφάγες αγορές" και "ενεργειακά συμφέροντα".
Και για να κάνουμε το χατήρι, σε μερικούς.... Για την περίπτωση ότι είναι ...! ! ! 
   Καιρός να πάψει να είναι. Καιρός να δουλέψουμε να το αλλάξουμε...  Οι "δικοί μας νόμοι" λένε ότι: 

   "Είμαστε ότι Πιστεύουμε.  Μπορούμε να γίνουμε, να κάνουμε ότι θέλουμε αρκεί να το πιστέψουμε". 
   Γιατί να μην δοκιμάσουμε ;

Κάποτε θα μπορέσουμε να ζητήσουμε ευθύνες. 
Τότε δεν θα γελάει κανείς... !
Δεν θα υπάρχει παραγραφή, με το γράμμα του Νόμου, δεν θα κλείνει το  κουτάκι, ο φάκελος δεν θα μπαίνει στο αρχείο. 


Album

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.