Κυριακή, Μαΐου 6

9:46 π.μ.




ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ !!!!! 

     Ένοιωσα ανατριχίλα, αγρίεψε το μάτι μου, χτες το πρωί μπροστά σε μια αφίσσα:  Θέλουμε συμμαθητές Αλβανούς. Θέλουμε συναδέλφους Αφγανούς.  Θέλουμε γείτονες Πακιστανούς. 
Γιατί βρε παιδιά ; 
Σε λίγο θα μας πείτε να φύγουμε από τη χώρα επειδή ενοχλούμε ! 
Όχι λέμε δηλαδή, μήπως ενοχλούμε... Να ντραπούμε πρέπει μήπως; Να ντραπούμε επειδή μας μάθανε κάποτε, κακώς φαίνεται, ότι αποτελούμε έθνος, κάτι που η 'νέα προοπτική' θεωρεί κακό ; 

Είναι κακό να ανήκεις, να συμμετέχεις, σε ένα έθνος;     
Να ρωτήσουμε τους Γερμανούς;    Τους Γάλλους;  Τους 'Αγγλους μήπως; Πόσο διεθνιστές είναι εκείνοι; Γιατί με την προπαγάνδα σας μας κάνετε ενοχικούς;  Φοβόμαστε πια ακόμα και να διαμαρτυρηθούμε, υπάρχει τρομοκρατία.... Θα σε πουν φασίστα, Ναζί, ρατσιστή... το χειρότερο, Χρυσαυγίτη.

Λοιπόν, με λένε 'άνθρωπο' και διαμαρτύρομαι, α
ν επιμένετε βέβαια στην απόδοση τίτλου, είμαι πρόθυμη να γίνω ότι θέλετε φτάνει να σταματήσετε αυτό το παιχνίδι.

Εντάξει; Τώρα είναι όλα καλά;
Λύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας; Γίνανε έντιμοι αυτοί που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ; Τους πιάσαμε τους κλέφτες;  
Τους επίορκους; Τους καταχραστές; Τους ψεύτες; Αυτούς που μας ήπιανε το αίμα ;  Αυτούς που είχαν την ευθύνη ενός λαού και τον ν α υ ά γ η σ α ν χωρίς σωσίβιο;
Ε, πια με πρήξατε ! 

Με φλομώσατε στο ψέμα..... Με τον Φασισμό, τον Ναζισμό, ξ
εθάψατε όλα τα φαντάσματα.  Βεβαίως και υπάρχει πάντα κίνδυνος, οποιονδήποτε "ακραίων" ρευμάτων, θεωριών, θέσεων.....
Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Άλλος είναι ο κίνδυνος και εσείς κάνετε ότι δεν βλέπεται. 

Ας ασχοληθούμε με το 'πραγματικό πρόβλημα' και μετά θα θα ασχοληθούμε με ότι θέλετε. 
Θα παίξουμε ότι θέλετε..... "Ινδιάνους και καομπόηδες", "τα 3 γουρουνάκια και ο κακός λύκος"...... "το γιατρό", τις κουμπάρες....

Το πρόβλημα, "πυροβολημένα μυαλά", δεν οι τίτλοι..... Είναι τι πράττουμε, 
πως συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας, στον διπλανό μας. Αν έχουμε σύστημα αξιών. Αν δεν θεωρούμαι την ηθική, μια πεπερασμένη συνήθεια για ηλίθιους.

Ότι κι αν θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δεν θα το καταφέρουμε αν η εικόνα είναι μακριά από την 'πραγματική'
 ουσία μας, η αλήθεια μας, η συμπεριφορά μας... και όχι τι εντυπώσεις προκαλούμε γύρω μας.  Αν δεν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων..... Άστο καλύτερα...
Προχτές πήγα από περιέργεια, να δω από κοντά, τη σβάστικα, που μούπατε ότι έχει η σημαία της "Χρυσής Αυγής". Νευρίασα με τον εαυτό μου γιατί "έφαγα" αυτό που μου σερβίρατε. 
Ντράπηκα, για μένα, για σας, τον Μαίανδρο έχουν στη σημαία τους. Τον Δικό μας, τον αρχαίο, τον Ελληνικό  Μαίανδρο. Δεν έχουν τη σβάστικα, (που είναι από τον αρχαίο μαίανδρο). Ντρέπομαι που με παγιδεύετε.... Που με βάζετε στο τρυπάκι σας και άντε να βρώ εγώ,  πιο βρώμικο σχέδιο εξυπηρετείτε πάλι! Νευριάζω που με κάνετε υπερασπιστή κάποιου, μόνο και μόνο γιατί βλέπω τη δική σας 'συνωμοσία', ηλίθια δεν είμαι.
  
Όταν χρησιμοποιεί κάποιος το ψέμα, όσο δίκιο και νάχει, το χάνει. 
Η πλύση εγκεφάλου που κάνουν, πολύ καλά πρέπει να παραδεχτώ, τα κανάλια... δεν φτάνουν. Η αλήθεια και οι λεπτομέρειές της εξέχουν από παντού. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. 
Εσείς, αφού το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεχίσετε να μας μιλάτε για τον κίνδυνο του Ναζισμού στην Ελλάδα και μεις απ' τη μεριά μας να βλέπουμε τους πραγματικούς κινδύνους γύρω μας.  Σε τελευταία ανάλυση δικαίωμά σας να ζείτε μέσα στη γυάλα....

Ας μην ασχοληθούμε άλλο, έχει αλλάξει η εποχή...  Πρέπει να σας το πει κάποιος, κανονικός,  εκτός των δικών σας, των πυροβολημένων.      
Τους ξέρετε είναι αυτοί που κτίζουν την αποδόμηση του Έθνους εδώ και μερικά χρόνια, όταν εδόθη η εντολή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν 'ευρύτερα συμφέροντα'.   
Με αριστερές, δεξιές, σοσιαλιστικές, και δεν ξέρω ποιες άλλες, τάχα μου, στολές, πολιτικοκοινωνικές θέσεις και προοπτικές που θα "σώσουν" τη χώρα, τους πολίτες, τα δάση, τα ζώα και τα πουλιά, όλους του γήινους...  Μέχρι και εξωγήϊνους... 
Φτάνει πια μωρέ !

   Δεν θέλουμε θέσεις, αντιθέσεις, παραθέσεις, και όλες τις υπόλοιπες προθέσεις. 
Είσαστε υπάλληλοι για να κάνετε μια δουλειά. Μπορείτε την κάνετε ; Μένετε. Δεν μπορείτε φεύγετε. Τέλος.  Δεν είσαστε πρίγκιπες, ξεχωριστοί, εκλεκτοί κάποιου θεού, ούτε σας οφείλουμε.
Δεν σας έχουμε ανάγκη, εσείς μας έχετε, άρα σεβασμός στον εργοδότη. Μας κάνατε, να ντρεπόμαστε, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα που έχουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι. 

Είσαστε αδικαιολόγητοι και δυστυχώς αμετανόητοι. κάνατε τη χώρα ένα βρόμικο γκέτο. Η λύση είναι να φύγεις από τη πόλη... στα προάστεια είναι καλύτερα δεν υπάρχει αυτή η αθρόα εισροή ενός απίθανου ανθρώπινου μωσαϊκού, ανεξέλεγκτα, που καμία ευρωπαϊκή χώρα που θα σεβόταν το πολίτευμά της, δεν θα το επέτρεπε. 

Αν τολμήσεις να διεκδικήσεις καλύτερες συνθήκες στη πόλη είσαι άκαρδος φασίστας. Αν πεις ότι η πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο ουρητήριο, θα κατηγορηθείς για χρυσαυγίτης. Αν καυτηριάσεις τους υπαίθριους εμπορικούς πάγκους μεταναστών, είσαι κατάπτυστος νεοναζί. 
Σε περιστατικό, όπως το συγκεκριμένο η απάντηση είναι αποστομωτική: σε τηλεφώνημα στην αστυνομία για τη φύλαξη λαθραίων εμπορευμάτων, τσιγάρων και ναρκωτικών μέσα σε ΑΕΙ και τη απρόσκοπτη διακίνηση τους, στις είσοδούς του, η απάντηση ήταν 'δεν μπορούμε να επέμβουμε είναι άσυλο'.

Είμαστε ρομαντικοί εμείς που θέλουμε να ζούμε σε πολιτισμένες συνθήκες ;
Γιατί η Εκάλη το Καστρί και η Βουλιαγμένη να είναι άλλη Ελλάδα;  Γιατί να μην ίδια ελλάδα, η πλατεία Βάθη και η πλ. Αμερικής και τα Πατήσια... Προσπαθούμε να σ
ας δείξουμε την δυσαρέσκειά μας για το τρόπο που χειρίζεστε το μεταναστευτικό, να σας δείξουμε ότι μας έχετε κακοποιήσει εμάς τους κατοίκους αυτής της πόλης, που ξέρετε, επί τη ευκαιρία να σας θυμήσουμε πως είναι πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής χώρας... το λέμε μήπως το ξεχάσατε κύριοι... γιατί αυτή η πόλη δεν κατοικείται πια από πολιτισμένους ανθρώπους. Αυτή η πόλη έχει καταληφθεί.

   Από το "υπουργείο μη προστασίας του πολίτη", μια "νέα" ιδέα.
Τώρα, στο παρά πέντε των εκλογών, θα κάνετε κέντρα υποδοχής μεταναστών... ή hot spot, όπως τα λένε οι ευρωπαίοι. Γιατί δεν νοικιάζετε δυο-τρία μεγάλα ξενοδοχεία του Συντάγματος, ή μάλλον, για να χωρέσουν όλοι, καλύτερα, νοικιάστε όλα, όσα δεν έχουν κλείσει.
Μα, ας σοβαρευτούμε αγαπητοί... Μην μας υποτιμάτε, εμάς και τη νοημοσύνη μας, που δυστυχώς για σας δεν την χάσαμε ακόμα.
Συνειδητοποιείται για πόσες χιλιάδες μιλάμε ; Υπολογίσατε τις υποδομές, τους ανθρώπους, τα τροφεία ?  Προσωπικό για ιατρική φροντίδα, επιτήρηση, καθαριότητα ?  Άντε και υπολογίσατε, άντε και σχεδιάσατε...  Ποιοι θα τα υλοποιήσουν ; Εσείς ; Μα δεν σας εμπιστευόμαστε, είστε οι ίδιοι, εσείς που φτιάξατε το "δικό σας φέουδο" μέσα στο κράτος.

Όλοι το είδαμε, το ξέρουμε, το νοιώσαμε αυτό το κράτος. 
Μας καταπιέζει, μας πνίγει χρόνια τώρα και που συμβιβαστήκαμε για να επιβιώσουμε. Αυτό το εφιαλτικό, σκληρό κομματικό κράτος, αυτό που δεν τολμούν να πειράξουν ακόμα και τώρα. 
Είστε οι άνθρωποι που ξεχαρβάλωσαν τη χώρα. Είναι ό επίσημος χαρακτηρισμός που μ' αυτόν καταγράφεστε στην νεώτερη ιστορία της χώρας.  Είστε εσείς που οδηγήσατε τη χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην απόγνωση.
Με την αδιαφορία σας, με το είστε απλοί θεατές του δράματος αφήσατε τα πράγματα να γίνουν 'βουνό'. Ένα βουνό "σκουπιδανθρώπων", ανθρώπινες υπάρξεις που ζουν από και στα σκουπίδια. Ένας ατελείωτος ανθρώπινος αχταρμάς απόγνωσης και απελπισίας, που μας μπερδεύει το συναίσθημα, τις σκέψεις, τις συνειδήσεις. Ζούμε με τύψεις, με εχθρότητα, με καχυποψία, με φόβο και φοβίες για τον συνάνθρωπο.
Γιατί βέβαια δεν φταίει μια δυστυχισμένη ύπαρξη που πεινάει και κάνει έγκλημα να χορτάσει. 
Αυτό είναι  έργο σας !  Τόσα χρόνια στο τιμόνι της χώρας αυτό είναι το Έργο σας. Δεν βλέπατε δεν ακούγατε ...  Μόνο καταναλώνατε:

Τις Επιδοτήσεις του Ιερού Δημόσιου Ταμείου,   
Τα δάνεια τραπεζών που τις βουλιάξατε όπως και τη χώρα,
Μίζες βροχή, γίνατε διάσημοι για τις μίζες σας, στους Ευρωπαίους.

Αμ το άλλο ; Τπ καταπληκτικό ; Δεν το προσέξατε ; Καυγαδίζουν για το όνομα αυτών των ανθρώπων.  Δεν είναι σωστή η πειγραφή τους σαν 'λαθρομετανάστες'. Η άλλη αντίθετη φωνή όμως επιμένει... Απίστευτες, ατελείωτες κόντρες για το πως τους αποκαλούμε, όχι για το πως θα το αντιμετωπίσουμε...  Όχι, αυτό δεν είναι δικό τους έργο.  Δεν ξέρουν, δεν θέλουν, δεν μπορούν, να κάνουν τίποτε άλλο.   
Κι εμείς οι ιθαγενείς, θεατές της παράνοιας.





Αλλά "θεατές" είναι και οι "εκλεγμένοι", ξέρετε αυτοί που ορκίζονται μετά από κάθε εκλογές, πριν μπουν στον "ναό της δημοκρατίας".  
Οι θαμώνες των ακριβοπληρωμένων βουλευτικών εδράνων!  ο όρκος:

"Ομνύω εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώ ευσυνειδήτως τα καθήκοντα 

μου" ! ! !

   Είναι "θεατές"... Ορκισμένοι ! ! ! ! ! !    Αρκετά απασχολημένοι... με διάφορα πολύ πιο σημαντικά.. όπως πράδειγμα, τα πλακάκια της πισίνας ενός σημαντικού αξιοσέβαστου στελέχους. Ο διάλογος είναι πραγματικός:
"Τα εισαγόμενα είναι πιο ακριβά αλλά θ' αντέξουν περισσότερο καιρό στις σκληρές συνθήκες του χειμώνα, όταν είναι βέβαια εξωτερική....!!!! Αν γίνει εσωτερική; '
Η μήπως θερμαινόμενη;;;;;;;  Υπάρχει σοβαρός σκεπτικισμός επ' αυτού....."


Έχω παρακολουθήσει διαμάχη και μισής ώρας, χωρίς υπερβολή για το αν είναι έγκλημα, πολιτισμού, ανθρωπιάς....  ή δεν είναι.   
Λαθρο-μετανάστες.  Η φράση σκάνδαλο.  Τι δυστυχία τι υποκρισία, το συνθετικό "λάθρο" για την μια πλευρά είναι απαγορευμένη λέξη.  Μωρέ δεν τους λέτε και Εσκιμώους, κάντε πρώτα κάτι,  και μετά τους βρίσκετε και όνομα και σπίτι και ζωή και πατρίδα!!! 
Γιατί λέει δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Ναι, σίγουρα. Όμως ο τρόπος που εισβάλουν, στην ανοχύρωτη χώρα, δεν είναι λαθραίος ; Το πρώτο, λοιπόν, συνθετικό αφορά στον τρόπο εισόδου. Χρόνια τώρα ζούμε σαν να είμαστε εμείς οι μετανάστες. 
   
   Δεν ξέρουν τι να κάνουν ; Ας αντιγράψουν την μεταναστευτική πολιτική άλλων χωρών. Ή μήπως περιμένουμε άλλους να μας λύσουν το πρόβλημά μας. 
Το πρόβλημα είναι δικό μας και δική μας η ευθύνη. Πως το αντιμετωπίζουμε ; 
Μήπως να στραφούμε σε ξένη κυβέρνηση, να αποταθούμε σε ξένη χώρα, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας ; Ποιανού καθήκον είναι; Ποιος έχει την υποχρέωση να νοιαστεί για την πρόνοια, τάξη και την ευνομία των "Ελλήνων".

Συγγνώμη, που χρησιμοποίησα την απαγορευμένη λέξη, εννοώ το 'Έλληνες'... γιατί τελευταία αρχίζω να παρατηρώ μια δυσκολία όταν τονίζεται η λέξη. 

''Είμαστε όλοι πολίτες της Ελλάδας'', διόρθωσε δασκάλα μαθητή στο σχολείο, ''κι όχι Έλληνας...'' 
  
Παρακαλώ πληροφορείστε τη δασκάλα όποια κι αν είναι η νόρμα της, ότι εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια, έτσι λεγόμαστε αυτοί που ζούμε σ' αυτόν "λιόλουστο αλμυρό βράχο" της Μεσογείου.
Βεβαίως και όλοι είμαστε άνθρωποι, αλλά αφού δεν έχω τη δυνατότητα να περιθάλψω και να ταΐσω, τον διπλό πληθυσμό (τουλάχιστον στην Αθήνα) η λύση είναι να μην έχουν, ούτε αυτοί που πληρώνουν, για να έχουν ; 

   Να μην έχουμε νοσοκομείο, αλλά στάβλο;  Να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πανάκριβες δημόσιες συγκοινωνίες ;  Να αρρωστήσεις καλύτερα, παρά να πας στο ΙΚΑ, για ανάλυση αίματος ;
Να μην έχουμε σχολεία πια... αλλά "Ινστιτούτα ξένων γλωσσών". Αλλοιώσανε  τη γλώσσα, να την κάνουνε ευκολότερη στη μάθησή της...  Την κόψανε την ράψανε τη γλώσσα και μαζί ασελγήσανε και στην ελληνική ιστορία. 
  "Εκσυγχρονιστήκαμε", ζήτω μας, καταφέραμε να καταστρέψουμε την ταυτότητα μας.
Μα τελικά  είναι τόσα πολλά τα χρήματα που μας δίνει η "Ένωση" ή τι.... ; Τι μπορεί άλλο να υπάρχει....;  Δεν θέλω να καταλήξω στο εύκολο, μήπως είμαστε γκάου... 

Δηλαδή η λύση αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, ήταν αυτό που ζούμε ; Όλος, σχεδόν, ο πληθυσμός της χώρας να ζει, από δω και πέρα, σε άθλιες συνθήκες γκέτο ; 


 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.