Σάββατο, Μαΐου 12

1:19 μ.μ.



     Γιατί "αυτά" που γίνονται τώρα, δηλαδή εκλογές, ζυμώσεις, αναδιανομή πολιτικών δυνάμεων, ομολογίες περί σαπίλας, συγνώμες, Προβληματισμός  εναλλακτικών κατευθύνσεων. Γιατί δεν έγιναν όταν έπρεπε ;
   Όταν είδε, ο αθλητής-πρωθυπουργός, που για μια ακόμα φορά, το 2009 "εξαγόρασε" τους πολίτες ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά ; ότι το σεντούκι που τον περίμενε να το ανοίξει, ήταν άδειο ;
   Τάχα μου, γιατί κανέναν δεν έπεισε βέβαια. Κανέναν δεν έπεισε ότι δεν ξέρανε αλλά ας το δεχτούμε για την κουβέντα μας, δεν ξέρανε λοιπόν, και: 

"Ω.. για δες είναι άδειο το συρτάρι ! Τι κάνουμε τώρα ?"

   και να τι κάνετε, δεν αράζετε στα κυβικά σας, δεν ψάχνετε να δείτε τι κοντύλια θα κόψετε αλλά τι θα δημιουργήσετε !
Και αφού δεν "βρήκατε" τίποτα στο ταμείο, και αφού οι λογαριασμοί των  "υποχρεώσεων"  της χώρας, των υπέρογκων Δόσεων, των Τόκων μας έπνιγαν και μας πνίγουν... Εσείς γιατί πέσατε με τη μούρη στη χλιδή ;
Τι είναι το δημόσιο ταμείο?  το ταμείο του Πασόκ ; Το πορτοφόλι σας ; Γιατί προχωρήσατε σε Καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις!
(Για να μην ανοίξουμε, το παλιό σακούλι, με Ολυμπιακούς, χρηματιστήριο, Goldman Zacks,  Δομημένα.....)  

Γιατί δημιουργήσατε:
-Μεγαλύτερα Ενοίκια,
- Εξοπλισμό των καινούργιων γραφείων,
- Αύξηση υπαλλήλων,
- Γυμναστήρια, - Εξειδικευμένο προσωπικό γι αυτό,
- Σάουνα, Τζακούζι....
Δεν θα μπορούσατε να κυβερνήσετε τη χώρα χωρίς αυτά τα απαραίτητα εργαλεία, ε... ! ! !
- Αναδρομικά των μισθών, των αρχόντων γενικότερα, για να βουλώνονται στόματα,
- Νέος στόλος τετράτροχων,
- Γκαράζ, πίνακες, έργα τέχνης, χειροποίητα χαλιά, αντικείμενα αξίας......
Δηλαδή "συνηθισμένες" ανέσεις για τους διοικούντες, μιας χώρας πλούσιας όμως, εύρωστης, με εξελισσόμενη πορεία ανάπτυξης, με ανοδικούς δείκτες στην βιομηχανία, στη γεωργία, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, με ισοσκελισμένο ισοζύγιο. Αληθινά, όμως, όχι πλασματικά, με κομπίνες, με μαγειρέματα αριθμών, Αυτά τα ψέμματα, μας ταϊζατε, αυτά τα ψέματά σας, βρομάνε τώρα !

Δεν θα έπρεπε  να έχει άποψη κι αυτός που σας "πληρώνει"; Αυτός που που τώρα τρώει και ξύλο !  Αυτός που του ρίχνετε καπνογόνα όταν σας φωνάζει:  Αρκετά... Φτάνει...  Σταματήστε.. Δεν αντέχουμε άλλο !
Γιατί γυρίσατε με μαεστρία τη 'ζημιά' στο εσωτερικό και μόνο ;   Γιατί συνεννοηθήκατε έτσι ώστε να έχουν το χρόνο που είχαν ανάγκη για να "τακτοποιηθούν" οι ξένοι ;   Όλα προαποφασισμένα, Έμενε μόνο η δική σας συμμετοχή, η τελική πράξη εφαρμογής: 

Να φάνε ότι απόμεινε από προηγούμενες χρηματιστηριακές λαίλαπες, από τα έρημα τα ταμεία, από όσους "ταλαίπωρους" αθώους ιδιώτες εμπιστεύθηκαν, "το βιός τους" , που νά 'ξεραν, σε τι "απίθανη συμμορία" θα έπεφταν, από τις χειρότερες που γνώρισε αυτή η ταλαίπωρη και πάντα προδομένη πατρίδα.
Ίσως και να ρωτήσανε, οι εταίροι μας, "ποιος θέλει, ποιός μπορεί να κάνει τη βρομοδουλειά..." Ίσως και να προσφέρθηκε, με αυτοθυσία, το παλικάρι....


Γι αυτό τώρα λένε, οι εταίροι (?) μας, ότι δεν τους νοιάζει.... τι θα κάνουμε... 
Είσαστε συνειδητοί εμπρηστές της χώρας. Τώρα αυτό που αφήνετε πίσω σας, μέσα στα αποκαϊδια είναι:
Μια ιδιόμορφη, μια κρατικοδίαιτη χλιδάτη ομάδα VIP, με απίθανη αλαζονεία, με διεφθαρμένους αυλικούς επίσης κρατικοδίαιτους.
Που μας προκαλούν, μας εκνευρίζουν, με τον "αναιδέστατο, θρασύτατο λόγο τους", την αμετροέπεια τους....
Που βρίσκατε τα χρήματα για όλα αυτά ; Τα δανειζόσαστε ; Δανειζόσαστε και καταναλώνατε, μια παράνοια. Καταστρέψατε, κάψατε, αποδομήσατε, ότι παραλάβατε..... 


Κ Α Ι      Τ Ω Ρ Α       Δ Ε Ν       Φ Τ Α Ι Τ Ε ? ? ? 


Θα μας τρελάνετε, δεν είχατε την ευθύνη της διαχείρησης ; Ποιος την είχε ; Να τον βρούμε να τον τιμωρήσουμε !


Και επειδή έχουμε "βρόμικο μυαλό" έχουμε άλλο παραμύθι να σας πούμε. Βεβαίως και να κάνετε οικονομία στο δημόσιο, ξεκινώντας από  τους εαυτούς σας και τους πελάτες σας.  Να πάρετε τα αναδρομικά που σχεδιάζατε, όχι όμως αυξήσεων, αναδρομικές περικοπές να κάνετε.  Αυτά που δεν κόψατε από την αρχή να 
τα κόψετε τώρα, και να επιστρέψετε πίσω στις τράπεζες, τα δάνεια που πήρατε χωρίς εγγυήσεις ! 
Είναι δυνατόν ακόμα και την ώρα του χαλασμού να υπάρχουν "ιερές αγελάδες" ; Όχι βέβαια,  αρχίστε να κόβετε.  Γυρίστε πίσω στον χρόνο κόψτε, και επιστρέψτε αυτά που χρωστάτε. 
Κόψτε τις παροχές.  Αυτά που έπρεπε, να είχατε ήδη κόψει.... 
Αν κόψετε τις Ιερές σας αγελάδες δεν θα έχουμε έλλειμμα. 
Μην πετάτε εκατομμύρια στα κανάλια για τα ηλίθια φιλμάκια σας. Τι να μας πείτε πια ; Χειρότερα μας θυμώνετε..... 

Και βέβαια το περιμένατε, το ξέρατε, δεν διαβάζατε τους "δείκτες"; Δεν διαβάζατε εκθέσεις οικονομολόγων ; Όλα τα ξέρατε και τα είχατε σχεδιάσει. Βήμα βήμα, όλοι μαζί, χωρίς σεβασμό, χωρίς ντροπή. Φτύσατε πάνω στην αγάπη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. 
Με συγχωρείς "πρόεδρε της σαπίλας", πώς άντεχε η ψυχή σου επί 2,5 να στραγγαλίζεις την ελληνική κοινωνία, για να εξοικονομήσεις ψίχουλα να βάλεις στο "ταμείο", για να έχεις να ξοδεύεις ;  Αυτό το "ταμείο" που δεν ΞΕΡΕΙ, δεν ΜΠΟΡΕΙ να μαζέψει τους φόρους από τους "φίλους" του. Ούτε οι φεουδάρχες δεν φέρονται έτσι στους αδύναμους. 
Πρέπει να ομολογήσουμε, ότι ο πρίγκηπας της δυναστείας του Καστριού, είναι ένα εκλεπτυσμένος στα γούστα, απαιτητικός στις ανέσεις, και δραστήριος συγκροτημένος σοσιαλιστής ηγέτης, που έζησε, όλη τη πολιτική του ζωή, με άφθονο χρήμα από το Δημόσιο Ταμείο μη κάνοντας τίποτα ! 

   Και μόλις ο "λαός" τον εκλέγει ανώτατο άρχοντα, παίρνει τη βαριοπούλα, και που σε πονεί και που σε σφάζει. Εννοείται ότι δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. 
Τις περισσότερες ευθύνες έχετε εσείς οι "χρυσοί" κομπάρσοι του δράματος, που δεν τον πιάσατε να τον κλείσετε κάπου, να του εξηγήσετε ότι αυτή είναι πραγματική χώρα, δεν είναι το "farmvile".
Ότι δεν είναι ηθικό, ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα να παίζει μ' ένα ολόκληρο λαό.  Α.... ! Και για να μην ξεχνιόμαστε, παρακαλείσθε φεύγοντας ν' αδειάσετε τις τσέπες σας ! 


 Ουτοπία 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.